Настимир Ананиев: Президентът трябва да смени служебния премиер и някои министри

  • 11 декември 2022 10:53

  • 1219
  • 17
Настимир Ананиев: Президентът трябва да смени служебния премиер и някои министри
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Президентът е много тежко подведен по различни линии. Трябва да смени голяма част от министрите, които е назначил в служебното правителство, включително и премиера. Това заяви Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" в ефира на БНР. 

Когато някой не си върши работата, го сменяш веднага. Не мисля, че времето трябва да определя дали някой да бъде сменен, ако той не работи в интерес на България, обясни той. 

Според него служебното правителство се опитва да си "закичи" различни неща и води непоследователна политика.

Има вторачване срещу "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", а ние сме единствената алтернатива за нормалност в България. Много хора, които са гласували през ноември, когато ПП беше първа политическа сила, са се разочаровали. "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" показа на два избора, че солиден брой хора застават зад нас, те припознават ПП като алтернатива и като надежда. Ако кабинетът "Петков" все още работеше, ние щяхме да бъдем приети в Шенген", отбеляза Ананиев. 

За него е шокиращо, че служебният премиер не се е срещнал с премиера на Нидерландия и канцлера на Австрия, след като стана ясно, че двете държави ще застанат срещу България при гласуването в Съвета на ЕС за приемането ни в Шенген. И добави, че ако не може да промени нищо, не трябва да е премиер.

Относно състава на правителството, което се очаква да обяви проф. Николай Габровски утре, депутатът от ПП коментира: "Няма български граждани, които да мислят, че проф. Николай Габровски сам реди своя кабинет. Всички са наясно по какъв начин работи партия ГЕРБ, манталитетът на Борисов, който винаги трябва да е "на всяка манджа мерудия". Имайки предвид това, как си представяте да бъде избран някой министър, без той да знае и да го е одобрил? Също така Борисов обича да използва лица на заем. Той обича да се закичва с различни формации. /…/ Няма да се учудя да видим и някакви лица, близки и до нас, в този кабинет".

Петков призова депутатите да не се заиграват с кворума, за да мине кабинет на ГЕРБ

Ананиев попита защо Бойко Борисов го е страх да каже, че това е кабинетът на ГЕРБ. 

"Защо трябва да бъде граждански кабинет? Самият той разбира всъщност, че ГЕРБ като марка не стават. Истинският Меси, когато трябва да бие дузпа на Световното – той излиза и бие сам дузпата. Бойко Борисов покани фен от трибуната да дойде да бие неговата дузпа – да състави кабинета. Хората са наясно, че няма как да има кабинет на ГЕРБ, който по някакъв начин би променил кадровата политика на ГЕРБ, би променил начина на правене на политика и как оперира изпълнителната власт. Притеснявам се, че ще има едни хубави лица, които ще са на терен, но ще трябва да погледнем кои ще са техните зам.-министри", каза още депутатът. 

Депутатът повтори отново, че позицията на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е принципна и няма да подкрепи правителство на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1219 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.11 | 17:52

17
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ВЕЧЕ СИ и ПЕСУАРЕН БОКЛУК

2022.12.11 | 16:23

16
Нестимиро ма, коя си ти че нареждаш на президента кого да смени? ти си цветарка от х уй на хуй. Така те знаем от песуарите. вече си гърмяна моме.

2022.12.11 | 15:32

15
Мръсен долен гнусен помияр
Видял

2022.12.11 | 14:49

14
Има едни машинки за наторяване в полетата. Лай.н.омети се казват. Не знаех че имат и човешки аналог.
Тя

2022.12.11 | 14:38

13
ТОЗИ ГОСПОДИН НИКУМУ НЕИЗВЕСТЕН ОСВЕН С НОМАДСТВОТО СИ ЗА СОБСВЕНИ ОБЛАГИ БИЛ ПРОМЯНАТА

2022.12.11 | 13:08

11
Слушаме идиот ,ти си шефа каквото кажеш баси малулниците в това ПП
Нйй

2022.12.11 | 13:26

12
Цър цър мишка червена на сиренце на Прокопиев и бошкофф Гладна крадлива промяна
Ананиев ,

2022.12.11 | 13:05

10
Радев теб чака да му кажеш ти , глупако какво той да прави ! Не сте ПРОМЯНА , а шарлатани ! ВЪН от властта !
Гост

2022.12.11 | 12:42

9
Прост тъпак кой си ти да кажеш кой да кара влака олигофрен прос
!!!

2022.12.11 | 12:29

8
Българският народ ще смени подлогата на Кремълското чудовище - фатмака Радев, защото той е позор за България!
малеееееееее

2022.12.11 | 12:25

7
тоя мишок не го искат в селото, той пита за поповата къща, марш в блатото жабо настъпана!!!

Добави коментар

Водещи новини