Маргарита Попова: Място за милост в този сложен и динамичен свят има

  • 11 юли 2012 10:42

  • 647
  • 0
Маргарита Попова: Място за милост в този сложен и динамичен свят има
© Булфото

Променени са някои неща, запазено е доброто и продължаваме да работим напред така, че да разберем всички заедно, че място за милост в този сложен и динамичен свят има, но то трябва да бъде съчетано с особената ни грижа на държавници и политици за спокойствие в обществото. Това каза вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на на откриването на кръгла маса на тема „Помилването: социални митове и правна реалност”.

С приемственост Комисията по помилвания започна работа на 23 януари 2012 г. Нещата вървят добре. Структурира се и се събра един чудесен екип, който погледна внимателно това, което нашите колеги са направили преди нас в продължение на повече от 15 години, каза Попова.

„Критериите за оценка на института на помилването, критериите за оценка и желанието за добра работа между институциите не могат да бъдат различни – между институциите от една страна и държавния глава от друга и между институциите поотделно. Ценностните ни критерии, колкото и да са драматични и сложни времената, в които живеем, би трябвало да бъдат едни и единни, за да има последователност и устойчивост в държавните политики, не само в политиката по помилванията или която и да е тя, която има много силен социален заряд”, каза Попова.

„Всичко, което прави президентската институция, е очертано в Конституцията. В Комисията по помилванията се събрахме един екип от хора, които имат доброто разбиране на правото и силен респект и уважение към правовата държава. Помилването е въпрос, свързан с работата, с взаимодействието и с добрата организация на работа във всички власти без изключение, която е свързана с помощта от страна на неправителствения сектор – отделно и в съвкупност към всички власти и така към цялата държавна власт”, каза Попова.

Последвайте канала на

647 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини