Ивайло Вълчев (ИТН): Взехме си поуките, партията е жива и ще участва на изборите

  • 02 декември 2022 21:06

  • 830
  • 9
Ивайло Вълчев (ИТН): Взехме си поуките, партията е жива и ще участва на изборите
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Поуките са взети, изводите са направени. Знаем, че за много от нещата, за които бяхме сочени с пръст, последните седмици показват, че сме били прави. Партията е жива и като нормална политическа сила, разбира се, че е готова да вземе участие в следващи избори", заяви бившият депутат от Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен (ИТН) Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той мисли, че хората все още имат доверието и нуждата в тази система да има някого, който не е роден и възпитан в нея и да следва нейните правила, защото сме видели как влизат в системата нови политически партии с амбиции за промяна, но твърде бързо се научават да бъдат като останалите и започват да играят тяхната игра.

"Ние бяхме тези, които приеха машинния вот. Ние сме "за" това да се гласува с машини, да се гласува по интернет, да се гласува от разстояние, да се направи всичко възможно човек да изрази политическата си воля, без да чака по опашки. За последните избори ние продължаваме да вярваме в машините, но няма как да вярваме след всичко, което се чу, в операторите на машините", посочи Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатите приключиха с промените на Изборния кодекс

Той уточни, че много компютърни специалисти, не само от ИТН, но и от други партии, са проявявали желание да погледнат, доколкото е възможно, как точно оперират машините, колко чисти са кодовете, защото е "друго, когато го види професионално око".

"Когато най-важната работа на един току-що конституиран парламент, който трепери заради това, че не знае колко дълго ще продължи да съществува, се превърне в това да приеме бързо нов кодекс, който ще осигури нови резултати – това винаги изглежда жалко. Не съм видял и не съм разбрал да има много притеснени хора от това, че се гласува с машини", каза гостът.

Вълчев потвърди, че имат съмнения в машинния вот от 2 октомври, също така не вярва, че президентът може да спре чрез вето това, което парламентът вече е решил да направи.

Той коментира темата за желанието на партията България да стане президентска република. "Никога не сме искали да попитаме: "Искате ли президентска република". Ние не сме идиоти, знаем, че начинът на управление на републиката не се променя с един въпрос. Още когато го спомена за пръв път, г-н Трифонов каза, че ние ще попитаме хората дали искат президентска или парламентарна република. Това, за което ние говорим, е президентско-парламентарен модел на управление", поясни Вълчев.

Той обясни как действа такъв тип държава и даде за пример Франция, а по-късно отбеляза, че се партията се готви и за местните избори следващата година.

"Няма как всички да се наредим в парламентарни листи и всички да станем депутати. Последните избори го показаха. В нашата структура има хора, които са разпознаваеми по места, много преди да я има партията ИТН. Те са се ангажирали с различни местни каузи и тези лица със сигурност ще намерят подкрепа", категоричен е Вълчев.

"Ние може да сме идеалисти в политиката, но сме практични във вършенето на работа. Знаем, че няма да бъде лесно, знаем какво коства докосването до властта, знаем в какво бяхме обвинени", отбеляза гостът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
комбайнеро

2022.12.02 | 23:01

3
кога бе,кога?предатели
Майтапчи Йово

2022.12.03 | 07:52

9
Кога ли??? Когато на такива като теб им узреят зелените кратуни:)))!

2022.12.02 | 21:20

1
Чеп за зеле не ставате!
Майтапчи Йово

2022.12.03 | 07:50

8
Майко мила, ами... оди при онези, от които става бре, тиквичке:)))! Такива... барем бол!

2022.12.02 | 21:40

2
ЧАЛГА ПРОТИВ ЗАПАДА ХАХА
Майтапчи Йово

2022.12.03 | 07:49

7
Тиквенико., за какъв Запад говориш бре... тикверастки ибрик?!?
УМРЕТЕ

2022.12.03 | 05:47

5
ЧАЛГАРИ !!!!!
Майтапчи Йово

2022.12.03 | 07:48

6
Тикво, по-добре чалгар, отколкото тиквераст или просто... едераст:)))!
PaulaFox

2022.12.03 | 00:19

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини