Тошко Йорданов, ИТН: Ще се явим на евентуални предсрочни избори

  • 01 декември 2022 15:35

  • 1571
  • 4
Тошко Йорданов, ИТН: Ще се явим на евентуални предсрочни избори
© БТА
Слушай новината Слушай новината

Когато държавата вземе грешни решения, обикновено има последици, които се стоварват на главите ни, а никой не обръща внимание, защото сме заровени в ежедневние. Бяха наговорени прекалено много лъжи за нас, истината започва да излиза едва сега. Съдебно доказано е, че корупция в регионалното министерство не е имало. Това заяви на пресконференция Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". 

Бившият регионален министър от кабинета "Петков" Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова коментира решението на Конституционния съд, свързано с плащането за пътни ремонти от Агенция "Пътна инфраструктура". С него се отменя решение на парламента от април т. г., свързано с плащания за пътните фирми. Сега, освен че спорове за плащане между фирмите и АПИ ще се решават от съдилищата, дружествата могат да заведат дела за обезщетение, ако отмененото решение на парламента ги е ощетило. Припомняме, че на 20-ти април Народното събрание одобри АПИ да заплати 50 на сто от всички финансови задължения по договорите за поддръжка на републикански пътища, както и да заплати 100 на сто от всичките си финансови задължения, възникнали по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи, по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на задълженията по месечни и извънредни задания по договорите за извършване на поддържане на републикански пътища. По силата на това решение(link is external) останалите над 50% от задълженията се изплащат след решение на парламента.

Гроздан Караджов: Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител

Караджов обясни какво точно означава решението на съда. "Иззети са функциите на изпълнителната власт, в частност на Министерски съвет и министъра на МРРБ и че това е превишаване на компетентността от страна на Народното събрание и е противоконституционно. Че Народното събрание се е намесило грубо в частно-правни отношения, в случая между АПИ и частни фирми. В случая, че нееднакво са били третирани всички фирми, които са замесени в казуса. Как се стигна до това неконституционно решение на Народното събрание? На една и съща дата, мисля 15-ти април, внесохме две различни решения в Народното събрание по този въпрос. Едното беше подписано от Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. и депутатите от ИТН и в него, без да се изземат никакви функции, беше казано, че Народното събрание одобрява изпълнителната власт да предприеме необходимите действия, полагащи се по закон, и да си изпълни функциите, като това се прехвърляше към Министерски съвет и министъра на МРРБ. Още тогава всички ние твърдяхме, че внасянето от ПП на решение на същата дата, в която се предвижда Народното събрание да изземе функциите и да каже колко и на кого да се плаща, да си присъди функции на контрол и да се превърне в счетоводител на АПИ, е против Конституцията. Не бяхме чути и на практика точно това решение беше прието. Тези текстове бяха писани лично на компютъра на Лена Бориславова. Това е четвъртото погазване на Конституцията на Република България от тяхна страна", заяви бившият министър. 

КС обяви за противоконституционно решение на НС за поддържането на републиканската пътна мрежа от АПИ

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. припомни твърдението на "Продължаваме промяната", че "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" са имали за цел да вземат парите, за да ги дадат на фирмите на ГЕРБ и ДПС.  "Излиза, че Конституционният съд е ограбил българския народ и е нахранил фирмите на ГЕРБ и ДПС. Едното беше заради спора за гуверньор на БНБ. Асен Василев го посочи като заложник. Да изтеглим кандидатурата си. Нямаше морална причина, беше чисто изнудване. След като отказахме, той приведе в действие това, което се случи в момента. Фирма, която е изпълнила дейност със законен договор, има свършена работа, когато на тази фирма и се платят парите, което и да е министерство или министърът не могат да изнудват тези фирми. Когато направиш комисия под шапката на финансовия министър, която да одобрява 50% от плащането, тези фирми стават зависими. Това е корупция, в комисията бяха хора, посочени от Асен Василев. С това решение на Конституционния съд, тази истина излезе. Сега тези фимри, които трябваше да взимат 1 милиард и 200 милиона, не само ще си ги вземат, ами ще осъдят държавата", посочи той. 

Йорданов добави, че в случай, че фирмите осъдят държавата за нанесени вреди, то това неминуемо ще рефлектира върху парите за пенсии и здравеопазване.  "Ето къде ще отидат парите на пенсионерите", допълни той. 

По думите му, друга вреда, която е нанесло управлението на "Продължаваме промяната", е "поредният скандал с медицинските хеликоптери". "Вчера или онзи ден гледах, че ПП заявили, че това е тяхна идея. Истината е, че тази идея беше вдигната в "Шоуто на Слави", когато бяхме в бТВ през 2017 година. Няма значение чия е идеята, защото хората умират при "прекрасните" пътища в България. 

Провалила се е поръчката за шестте медицински хеликоптера

"На Кирил Петков не му пука за българите в Македония. Човекът може да е гражданин на света, но не е българин. Нито го интересува, нито му дреме. Кирил и Асен лъжат, лъгаха за МРРБ, хеликоптерите и Македония. Вчера Асен Василев си е позволил да излъже: той ме е осъдил, а аз съм си платил. Делото дори още не е започнало. Хора като Асен Василев явно живеят във фантазиите", обобщи още Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

„Когато една политическа партия не е влязла за 4 000 гласа в парламента, според вас кое е най-логично? Ако бяхме в този парламент и изборите не бяха фалшифицирани, нямаше да има председател на ГЕРБ начело на Народното събрание, нямаше да има вопли към ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството. Човекът, когото арестуваха (бел. Ред. Бойко Борисов), го молят да нареди на депутатите си да подкрепи правителство, за да може да го борят отново“, коментира той и добави, че "има вътрешно усещане", че ще се явят на избори самостоятелно, а не в коалиционен формат.

„Ива не е била член на партията. Каримански беше, но той напусна по времето, когато се случваха историите около БНБ. Имаме много експерти“, каза още Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Според него, хартиената бюлетина позволява на ГЕРБ и ДПС да организират купен вот, а машините са били опорочени от ПП. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1571 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.01 | 19:21

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.12.01 | 17:20

3
toshe niamate shans na izbori se iaviavat i gi peceliat samo poslushnici na koziak a vie ne ste poslushni
Чалгата Вън

2022.12.01 | 16:47

2
Тофко Африкански - ами ако сега не дай си Боже влезете в НС със хартиените бюлетини ще казвате ли, че изборити пак били фалшифицирани или ще признаете, че сте лъгали за машините?

2022.12.01 | 15:50

1
Крадците не могат да разделят плячката.големите моралисти от пп и итн.измекяри.

Добави коментар

Водещи новини