Лют скандал в парламента заради Изборния кодекс, изгониха Настимир Ананиев и отмениха наказанието

  • 24 ноември 2022 11:34

  • 8496
  • 57
Лют скандал в парламента заради Изборния кодекс, изгониха Настимир Ананиев и отмениха наказанието
© Булфото

Депутатите приеха наименованието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс след повече от два часа обсъждане. Това заглавие на законопроекта бе прието със 123 гласа "за", против - 36 и нула въздържали се. Поправките в Изборния кодекс бяха гласувани в ресорната комисия след 18-часово заседание и днес влязоха за обсъждане в пленарната зала. Според една от приетите с гласовете на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с промени хартиената бюлетина се връща във всички секции като възможност за гласуване.

Малко след 11 часа се разрази скандал. Депутати от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" окупираха парламентарната трибуна, докато председателят на правната комисия Радомир Чолаков от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в започна да чете доклада за проектозакона за промяна на Изборния кодекс, настоявайки че председателстващият парламента депутат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на не е спазил процедурата.

Започнахте т. 2 и дадохте думата на г-н Чолаков в абсолютно нарушение на правилника. Точката трябва да започне, след като бъдат изчерпани процедурните предложения, заяви Мирослав Иванов от ПП.

На многократните настоявания от страна на депутатите от ПП, че правилникът е нарушен, Цонев отговаряше, че правилникът не е нарушен.

След бурни реакции на несъгласие от страна на Настимир Ананиев от ПП, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на заяви, че го отстранява от пленарна зала за едно заседание.

Пленарна зала се нажежи заради промените в ИК

Това провокира съпредседателят на ПП Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически да се обърне към председателстващия парламента с думите: "Отстранете и мен. Нарушавате правилника".

Вие ли ще ме учите? Спазвам правилника. Обявих, че започваме четенето на доклада, каза в отговор Цонев. Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате работата на Народното събрание, добави той.

Заглавието е прочетено, обявявам разисквания, заяви Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Василев: Целта на Йордан Цонев е да бъде прието много бързо изменението в Изборния кодекс

Разисквания обаче не започнаха, а суматохата продължи.

От ПП предложиха точката да бъде отложена за друго пленарно заседание.

Думата поиска председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Пет парламентарни групи решиха, че точката трябва да се гледа днес. Една от групите иска да наложи диктат на малцинството. Както влязоха в политиката, в нарушение на Конституцията и законите, продължават промяната от лошо към по-лошо, заяви Карадайъ.

Съпредседателят на ПП Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на се обърна към председателстващия парламента Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на с думите: "Искам да отправите остра забележка и да отстраните от заседание г-н Карадайъ за обида на 500 000 български граждани".

Г-н Карадайъ, за разлика от Вас, аз прекарах 18 часа в комисия, за да гледам безумните ви промени в Изборния кодекс, добави Василев.

След неколкократни искания на депутати от ПП Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на отмени отстраняването на Настимир Ананиев от заседанието. В дух на добрия тон отменям наказанието, заяви Цонев.

Надежда Йорданова от "Демократична България" посочи по наименованието на законопроекта, че вносителите са го нарекли Закон за изменение и допълнение на ИК. Това, което ние в момента обсъждаме, всъщност трябва да се наименува "закон за разрушаването на доверието в изборния процес", коментира Йорданова.

Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, председател на ПГ ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, настоя, че когато говорим за избори - говорим за демокрация. Той отбеляза, че в последните години има огромен дефицит на доверие и заяви, че този Изборен кодекс има нужда от промяна заради доверието. Безспорен факт е, че една част от българските граждани не отидоха да гласуват от притеснението дали ще се справят с машините, каза той. По думите му промените са необходими и за да се елиминира субективният фактор при броенето на гласовете - големият брой недействителни гласове и големият брой поправки в протоколите на секционните избирателни комисии.  Карадайъ припомни за предложението на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за използване на скенери при гласуването като тези в САЩ и Великобритания, където се използва бюлетина, която се сканира. Той даде примери за разминаване между разписките от машината и броя на потвърдените от машината гласове в последните парламентарни избори у нас.

Александър Николов от "Български възход" коментира връщането към смесеното гласуване като отбеляза, че в обществото няма консенсус по този въпрос. Той попита защо сега е толкова наложително да се променя ИК. На избори ли отиваме, колеги, обърна се Николов към депутатите. Ако това е така, това означава че този парламент е "мъртвороден" и няма право да променя изборните правила, коментира депутатът, след което посочи, че машините са елиминирали невалидните бюлетини и са внесли спокойствие в изборния ден. 

Мартин Димитров от ДБ заяви, че машинното гласуване е изключителен успех. Хората могат да разчитат дебата в залата като желание за връщане на старите практики, предупреди той. По думите му дискусията трябва да е как да се направи машинният вот още по-сигурен, по-прозрачен.

Митева: Сегашното смесване на хартиено и машинно гласуване е възможно най-лошият вариант

За ПП въпросът за ИК се превърна във въпрос за сигурността в следващите години и беше поставен ултиматум за съставяне на правителство, подчерта лидерът на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Корнелия Нинова. Представяте ли си метаморфозата - основата за съставяне на правителство не е вече смяната на Иван Гешев, нова КПКОНПИ, а промените в ИК, защо, обърна се тя към бившите си партньори в управлението и попита къде е изчезнал социалният и антикорупционният акцент. В предишния парламент, когато бяхме партньори с ПП и ДБ, от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е внесохме същия законопроект, тогава нямаше никаква истерична реакция от тяхна страна, каза Нинова.

Тя разказа, че е поставила въпроса пред тогавашния премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически на Министерски съвет, попитала е и Божидар Божанов (ДБ), тогава министър на електронното управление, дали има теоретична възможност да се манипулират машините и отговорът му бил "да". Когато вече не си управляваш, ако същата партия постави същия въпрос, тя вече е статуквото, върнала се е в Средновековието, що за политика е това, попита лидерът на левицата. Тя припомни, че 47 на сто от хората искат хартия с коментар, че тези, които се борят за правата на гражданите, сега посягат върху законността в храма на законността. Нинова обясни, че по закон нямат право да си изтеглят законопроект, когато той е минал на второ четене в комисия, това може да стане само с общо решение на Народното събрание. Политика с епитети и процедури, уважаеми колеги, не се прави, обърна се тя към залата. И добави, че само с мерки могат да бъдат ограничени порочните практики при гласуване. 

Съпредседателят на ПП Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически отговори, като изтъкна, че депутати на левицата са казвали, че хартиената бюлетина е предпоставката за корупция. Знаехме, че вашето предложение няма да мине заради хора със съвест във вашата парламентарна група, добави Петков, след което се обърна към лидера на левицата с думите, че е имала шанса да направи БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е модерна партия. Ако си правим цитати кой какво е казал, в тази сграда някой каза ще гласувам с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, дори с дявола, ако ще донесе още 15 депутати, посочи Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Думите му бяха посрещнати от Корнелия Нинова с репликата, че няма как да чуят такова нещо от тях. Шест години някой се опитва да ни овладее партията и не е успял, недейте и вие, аматьори сте в тази насока, отвърна Нинова. Не ни интересува какви вътрешни процеси има в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, всеки, който изрази различно мнение, му взимате главата, обърна се Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на към Корнелия Нинова. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8496 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар

2022.11.24 | 11:45

1
Разбирасе, че болшевиките дружки герберасти и ДПС-сари се разбират чудесно.

2023.02.01 | 12:56

57
Ти какво предпочиташ,омраза,крадене ,с лъжи да се докопаш до власт.
ДО 1

2022.11.24 | 17:35

46
ПИСАНЕТО НА ИНАТ , ТЕ ПРЕВРЪЩА В ГЛУПАК И ИИДИИОТ.
По Долния малоумник

2022.11.24 | 17:11

45
Нещо искаш да кажеш ли голям червен педал.

2022.11.24 | 17:10

44
Нещо искаш да кажеш ли голям червен педал.
млък

2022.11.24 | 11:47

3
ЧервенПедал!!!!
⛔➖⛔✌️Cлaвeнa Toчeвa✌️

2022.11.25 | 01:36

48
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.

2022.12.04 | 05:22

56
щe kaжa

2022.12.04 | 05:20

55
Нa живитe

2022.12.04 | 05:19

54
мъpтви

2022.12.04 | 05:18

53
ceгa вcичkи щяxмe дa cмe

2022.12.04 | 05:14

52
зaщoтo милициoнepитe-джeлaти

2022.12.04 | 05:13

51
koитo oт дeceтилeтия мe пpecлeдвaт и в Бългapия и в чyжбинa, и нeпpecтaннo ce oпитвaт дa мe yбият, избивaт cиcтeмнo вcичkи мoи близkи и пpиятeли.

2022.12.04 | 05:11

50
☞Тoвa e дeн в koйтo мoля Гocпoд-Бoг зa пpoшka зaтoвa, чe пopaди eгoизъм cи, cъм пocтъпил лoшo и нecпpaвeдливo c мнoгo чoвeци, koитo ca били гoтoви дa дaдaт живoтa cи зa мeн, и c дpyги koитo дaдoxa живoтитe cи зa дa мe cпacят oт лaпитe нa cмъpттa!

2022.12.04 | 05:10

49
eгoизъм
☮️...ЕТО ..., ЧЕ ..

2022.11.24 | 14:38

30
.. ЛЪЖИТЕ НА КИРУ ЛЪСНАХА .., ЙОРДАН ЦОНЕВ НЕ Е НАРУШИЛ ПРАВИЛНИКА , ОБАЧЕ ФАШИСТИТЕ ОТ ПП СТОЯХА ПРАВИ И САБОТИРАХА ПАРЛАМЕНТА С ДИКТАТ ...., ПОСЛЕ .., НАЛИ ПП И ДБ НЕ ИСКАТ ДА ИМА ПАРЛАМЕНТ , ТЪЙ КАТО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ ...., ЕМИ ЩОМ НЕ ИСКАТ ПАРЛАМЕНТ И ДЕМОКРАЦИЯ , ЗАЩО ИЗОБЩО ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА , ДА ХОДЯТ ПРИ ГОШУ боеца - ОТ ПРЪЦ....И НЕ СТИГА ТОВА , АМИ КОГАТО СА ВЪТРЕ В ПАРЛАМЕНТА , РУШАТ РЕДА И ПРАВИЛНИКА .., ЕТО ТОВА Е ЛОШ ПРИМЕР ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ..., ЩОТО ИСКАТ НА ВСЯКА ЦЕНА ДИКТАТА И ДА СТАВА НА ТЯХНОТО ....ФАААШИСТИИИИ .........ВЪЪЪН ...
АМА ТЕ

2022.11.24 | 17:36

47
С генералисимус ГНОМ ДБ Атанасов пият цяла нощ.
Абреее,

2022.11.24 | 16:40

43
Тоя ДАМАДЖАНЪ РАШО, да не би да има два черни дроба бе ? Гоооляямо пиене , голям гуляй по хижи в Родопите.
РАЗКРИХА

2022.11.24 | 16:29

42
Машините на ДАМАДЖАНЪ и КИРУ, веднъж взимат гласове , после ги пишат невалидни . Така се краде вот . Това е опит за държавен преврат.
31..

2022.11.24 | 16:20

33
ПП пееедали сте вие , бездарни същества ИИЗРУУДИ..
Eбъ Гepбepи пИдaли

2022.11.24 | 15:36

31
Хапчето....
НЕСТИМАРА С НЕТРАДИЦИОННА ОРИЕНТАЦИЯ

2022.11.24 | 16:29

41
Нестимира Ананиева иска да блести като бухалка. Ние не се смущаваме от нейните бръщолевения, известно е че ЖЕЛАТИНЕНО МЕКА КИТКА.
НЕСТИМАРА С НЕТРАДИЦИОННА ОРИЕНТАЦИЯ

2022.11.24 | 16:25

38
Нестимира Ананиева иска да блести като бухалка. Ние не се смущаваме от нейните бръщолевения, известно е че ЖЕЛАТИНЕНО МЕКА КИТКА.
НАСТИМИРА АНАНИЕВА

2022.11.24 | 16:27

40
ОБИЧА КОЧ В ОБОРА .
Ясно е

2022.11.24 | 16:24

37
Тази истерия от страна на ПП показва че са манипулирали резултатите на изборите! Връщайте хартията и тези да ги нямя

2022.11.24 | 16:26

39
НАГЛО МАНИПУЛИРАХА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТЕИ!

2022.11.24 | 13:19

23
Йордан Цонев е най-мръсния, мазен и долен политик.
До 23

2022.11.24 | 16:22

36
Повече от Кирчо и Кокорчо ли хахахахха

2022.11.24 | 13:22

25
bog da go nakaje izmekqra

2022.11.24 | 13:19

24
Изключително нечистоплътен.

2022.11.24 | 14:27

29
sram me e sramuvam se i ot vsi4ki balgari ostavihme si parlamenta da se opravlqva ot tur4in prodadahme si du6ite na turcite pak sram i pozor
Пиите си хапчетата редовно

2022.11.24 | 16:21

35
Тези се оказаха по-българи от всички други в парламента! ПП и ДБ американските подлоги и продажници не ги коментирам
Кики

2022.11.24 | 12:39

13
Няма го Тошко маймуната да скача по трибуната, Настимир Дудука го замества. А догодина настимирчо при Тошко на боклука.
32

2022.11.24 | 16:20

34
Напуушен ммманго.тихо
Eбъ Гepбepи пИдaли

2022.11.24 | 15:37

32
Догодина ще бъде при на майка ти п*тката!
митко Павлов

2022.11.24 | 14:16

28
Странна история.

Добави коментар

Водещи новини