Лют скандал в парламента заради Изборния кодекс, изгониха Настимир Ананиев и отмениха наказанието

  • 24 ноември 2022 11:34

  • 8493
  • 57

© Булфото

Депутатите приеха наименованието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс след повече от два часа обсъждане. Това заглавие на законопроекта бе прието със 123 гласа "за", против - 36 и нула въздържали се. Поправките в Изборния кодекс бяха гласувани в ресорната комисия след 18-часово заседание и днес влязоха за обсъждане в пленарната зала. Според една от приетите с гласовете на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с промени хартиената бюлетина се връща във всички секции като възможност за гласуване.

Малко след 11 часа се разрази скандал. Депутати от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" окупираха парламентарната трибуна, докато председателят на правната комисия Радомир Чолаков от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в започна да чете доклада за проектозакона за промяна на Изборния кодекс, настоявайки че председателстващият парламента депутат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на не е спазил процедурата.

Започнахте т. 2 и дадохте думата на г-н Чолаков в абсолютно нарушение на правилника. Точката трябва да започне, след като бъдат изчерпани процедурните предложения, заяви Мирослав Иванов от ПП.

На многократните настоявания от страна на депутатите от ПП, че правилникът е нарушен, Цонев отговаряше, че правилникът не е нарушен.

След бурни реакции на несъгласие от страна на Настимир Ананиев от ПП, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на заяви, че го отстранява от пленарна зала за едно заседание.

Пленарна зала се нажежи заради промените в ИК

Това провокира съпредседателят на ПП Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически да се обърне към председателстващия парламента с думите: "Отстранете и мен. Нарушавате правилника".

Вие ли ще ме учите? Спазвам правилника. Обявих, че започваме четенето на доклада, каза в отговор Цонев. Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате работата на Народното събрание, добави той.

Заглавието е прочетено, обявявам разисквания, заяви Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Василев: Целта на Йордан Цонев е да бъде прието много бързо изменението в Изборния кодекс

Разисквания обаче не започнаха, а суматохата продължи.

От ПП предложиха точката да бъде отложена за друго пленарно заседание.

Думата поиска председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Пет парламентарни групи решиха, че точката трябва да се гледа днес. Една от групите иска да наложи диктат на малцинството. Както влязоха в политиката, в нарушение на Конституцията и законите, продължават промяната от лошо към по-лошо, заяви Карадайъ.

Съпредседателят на ПП Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на се обърна към председателстващия парламента Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на с думите: "Искам да отправите остра забележка и да отстраните от заседание г-н Карадайъ за обида на 500 000 български граждани".

Г-н Карадайъ, за разлика от Вас, аз прекарах 18 часа в комисия, за да гледам безумните ви промени в Изборния кодекс, добави Василев.

След неколкократни искания на депутати от ПП Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на отмени отстраняването на Настимир Ананиев от заседанието. В дух на добрия тон отменям наказанието, заяви Цонев.

Надежда Йорданова от "Демократична България" посочи по наименованието на законопроекта, че вносителите са го нарекли Закон за изменение и допълнение на ИК. Това, което ние в момента обсъждаме, всъщност трябва да се наименува "закон за разрушаването на доверието в изборния процес", коментира Йорданова.

Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, председател на ПГ ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, настоя, че когато говорим за избори - говорим за демокрация. Той отбеляза, че в последните години има огромен дефицит на доверие и заяви, че този Изборен кодекс има нужда от промяна заради доверието. Безспорен факт е, че една част от българските граждани не отидоха да гласуват от притеснението дали ще се справят с машините, каза той. По думите му промените са необходими и за да се елиминира субективният фактор при броенето на гласовете - големият брой недействителни гласове и големият брой поправки в протоколите на секционните избирателни комисии.  Карадайъ припомни за предложението на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за използване на скенери при гласуването като тези в САЩ и Великобритания, където се използва бюлетина, която се сканира. Той даде примери за разминаване между разписките от машината и броя на потвърдените от машината гласове в последните парламентарни избори у нас.

Александър Николов от "Български възход" коментира връщането към смесеното гласуване като отбеляза, че в обществото няма консенсус по този въпрос. Той попита защо сега е толкова наложително да се променя ИК. На избори ли отиваме, колеги, обърна се Николов към депутатите. Ако това е така, това означава че този парламент е "мъртвороден" и няма право да променя изборните правила, коментира депутатът, след което посочи, че машините са елиминирали невалидните бюлетини и са внесли спокойствие в изборния ден. 

Мартин Димитров от ДБ заяви, че машинното гласуване е изключителен успех. Хората могат да разчитат дебата в залата като желание за връщане на старите практики, предупреди той. По думите му дискусията трябва да е как да се направи машинният вот още по-сигурен, по-прозрачен.

Митева: Сегашното смесване на хартиено и машинно гласуване е възможно най-лошият вариант

За ПП въпросът за ИК се превърна във въпрос за сигурността в следващите години и беше поставен ултиматум за съставяне на правителство, подчерта лидерът на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Корнелия Нинова. Представяте ли си метаморфозата - основата за съставяне на правителство не е вече смяната на Иван Гешев, нова КПКОНПИ, а промените в ИК, защо, обърна се тя към бившите си партньори в управлението и попита къде е изчезнал социалният и антикорупционният акцент. В предишния парламент, когато бяхме партньори с ПП и ДБ, от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е внесохме същия законопроект, тогава нямаше никаква истерична реакция от тяхна страна, каза Нинова.

Тя разказа, че е поставила въпроса пред тогавашния премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически на Министерски съвет, попитала е и Божидар Божанов (ДБ), тогава министър на електронното управление, дали има теоретична възможност да се манипулират машините и отговорът му бил "да". Когато вече не си управляваш, ако същата партия постави същия въпрос, тя вече е статуквото, върнала се е в Средновековието, що за политика е това, попита лидерът на левицата. Тя припомни, че 47 на сто от хората искат хартия с коментар, че тези, които се борят за правата на гражданите, сега посягат върху законността в храма на законността. Нинова обясни, че по закон нямат право да си изтеглят законопроект, когато той е минал на второ четене в комисия, това може да стане само с общо решение на Народното събрание. Политика с епитети и процедури, уважаеми колеги, не се прави, обърна се тя към залата. И добави, че само с мерки могат да бъдат ограничени порочните практики при гласуване. 

Съпредседателят на ПП Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически отговори, като изтъкна, че депутати на левицата са казвали, че хартиената бюлетина е предпоставката за корупция. Знаехме, че вашето предложение няма да мине заради хора със съвест във вашата парламентарна група, добави Петков, след което се обърна към лидера на левицата с думите, че е имала шанса да направи БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е модерна партия. Ако си правим цитати кой какво е казал, в тази сграда някой каза ще гласувам с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, дори с дявола, ако ще донесе още 15 депутати, посочи Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Думите му бяха посрещнати от Корнелия Нинова с репликата, че няма как да чуят такова нещо от тях. Шест години някой се опитва да ни овладее партията и не е успял, недейте и вие, аматьори сте в тази насока, отвърна Нинова. Не ни интересува какви вътрешни процеси има в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, всеки, който изрази различно мнение, му взимате главата, обърна се Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на към Корнелия Нинова. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8493 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар

2022.11.24 | 11:45

1
Разбирасе, че болшевиките дружки герберасти и ДПС-сари се разбират чудесно.

2023.02.01 | 12:56

57
Ти какво предпочиташ,омраза,крадене ,с лъжи да се докопаш до власт.
ДО 1

2022.11.24 | 17:35

46
ПИСАНЕТО НА ИНАТ , ТЕ ПРЕВРЪЩА В ГЛУПАК И ИИДИИОТ.
По Долния малоумник

2022.11.24 | 17:11

45
Нещо искаш да кажеш ли голям червен педал.

2022.11.24 | 17:10

44
Нещо искаш да кажеш ли голям червен педал.
млък

2022.11.24 | 11:47

3
ЧервенПедал!!!!
Протестиращ

2022.11.24 | 11:47

2
Хайде гонете този нищоправец Ананиев, какво го търпите, има си правилник!

2022.11.24 | 11:49

4
изхвърлете тоя дъблински мазен миризливец
потрес!

2022.11.24 | 11:51

5
Абе, Киряк Данчо Ментата Стефчов, абе нищожество долно, нагло и безскрупулно, дето 20 години лижеш задника на сарайското чудовище и "Проклятие на България", КОЙ си ти, че гониш депутати от българския парламент бе, мазен мерзавецо?! Това да не ти е Меджлиса бе, нищожество с феса и шалварите?! На теб със закон трябва да ти бъде забранено да споменаваш имената на Ботев и Левски бе, продажник, предател и наглец?!
3

2022.11.24 | 11:54

6
Червен е задника ти, дето си го подложил на милиардера в сараите, чудовището Аамед Доган, чудовището, което 32 години спъва нормалното развитие на нещастната ни държава и пътя й към свободния, демократичен свят! И което чудовище вече е натрупало милиарди от "обръчи от фирми", комисионни, рушвети и рекети! Ти си позор бе, нищожество N 3!

2022.11.24 | 12:09

7
ГЕРБ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ЧЕ ДПС ЩЕ СПРЕ ПРОМЯНАТА

2022.11.24 | 12:12

8
uvajaemi slushaite kakvo vi govoriat prestapnicite ot parlamenta te vsicki sa zagrijeni za mnenieto na narodat no izpalniavat mnenieto na koziak i davat orajie na usraina
4i4kata

2022.11.24 | 12:23

9
Mrete vsi4ki be

2022.11.24 | 12:24

10
ДАНЧО ЦОНЕВ ДА НЕ РАЗЧИТА НА ТУРЦИТЕ ЗА ПОДКРЕПА
Мента!

2022.11.24 | 12:28

11
Ти си позор бе, Ментата! Ти си чудовищен позор, срам и резил за България бе, слузест червей и нищожество, дето 20 години подмиваш с ибрика задника на сарайското чудовище! Хайде, обувай шалварите, нахлупвай феса на кухата си кратуна и се махай и от Парламента, и от България бе, нищожество Данчо Ментата!

Добави коментар

Водещи новини