Министър Шишков инспектира последващите етапи в строителството на интерконектора с Гърция

  • 17 ноември 2022 13:49

  • 367
  • 2
Министър Шишков инспектира последващите етапи в строителството на интерконектора с Гърция
© МРРБ

От днес стартираме сериозни проверки за довършването на последващите етапи от междусистемната газова връзка Гърция – България. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Днес той направи проверка на обекта в частта му при газоизмервателната станция Стара Загора. Заедно с началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова министърът се запозна на място до къде е стигнало строителството на оставащите за довършване етапи от интерконектора. 

„Има да се довършва един път, който осигурява достъп до най-близкото село и по който виждам, че не се работи, както и един кабел, за който в момента се коментира да бъде въведен в експлоатация и да се изпълнят докрай противоерозионните мерки“, констатира министърът. Това са нещата, които трябва да бъдат завършени по най-бързия начин по строежа. Той беше категоричен, че държавата не може да си позволи да не завърши газовата връзка до край. Затова още във вторник следващата седмица ще събере на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството представители на всички изпълнители на обекта.

„Заедно с участниците в строителството ще направим ясен график с много ясни срокове,  както направихме в първия етап на обекта, за да завършим и останалите етапи от него“, подчерта арх. Шишков.

В Стара Загора регионалният министър обясни, че останалите за довършване дейности по обекта не влияят на функционирането на газовата връзка, но е важно противоерозионните мерки да бъдат изпълнени, за да няма щети върху природата.

Регионалният министър ще инспектира строителството на интерконектора с Гърция

„Много пъти го коментирал, ще го кажа отново – колко много недовършени неща има в държавата. Този обект поне ще направим всичко възможно да бъде завършен“, заяви министърът, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

По повод оплаквания на жители от близкото село, че пътищата в района са разбити от тежкотоварните машини, които са преминавали при строежа на интерконектора, Иван Шишков беше категоричен, че ще съдейства те да бъдат оправени.

„Знаете много добре, че още когато въвеждахме обекта в експлоатация областните управители направиха доста сериозни разговори с кметовете. Така че ще направим един пълен списък за всичко, което трябва да бъде възстановено“, подчерта министърът и допълни, че смисълът на финиширането на обекта докрай ще бъде след този обект да няма щети нито за природата, нито за населените места и той да функционира така, както трябва.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
367 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:57

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.17 | 14:58

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини