Дренчев (Възраждане): Ще поискаме от президента да връчи третия мандат на нас

  • 09 ноември 2022 13:04

  • 700
  • 3
Дренчев (Възраждане): Ще поискаме от президента да връчи третия мандат на нас
© Нова тв

На разговорите с президента ще поискаме третия мандат да бъде връчен на нас. Крайно време да се даде мандат на пробългарска партия. Ще искаме вето върху закупуване на още осем хартиени самолета F-16. Това каза за "Твоят ден" Николай Дренчев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

По думите му е задължителен референдум за приемане на еврото. "Така ще запазим финансовата си независимост. Радев може да наложи вето и да сезира КС. Напълно е възможно да опитаме да съставим правителство, имаме идея да е на малцинството. Това е възможност за излизане от кризата", смята той. 

Костадинов разкри: "Възраждане" научи стряскащи неща за станалото в понеделник край Елхово

Според него има два начина България да се оттласне от дъното - ако има нови избори или евроатлантическите партии малко да преосмислят позициите си и да водят по-независима политика. Искахме с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да сезираме КС за предоставяне на оръжие за Украйна, но не можахме да се обединим, те си променят решенията. Ние на първо място гледаме интересите на българските граждани, а другите гледат евроатлантическата солидарност", посочи Дренчев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
700 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.10 | 17:11

3
Вървете го искайте от Путлер дави ….. мсйката.
Гост

2022.11.09 | 16:11

2
Тъпунгели нагли
Те4о

2022.11.09 | 13:27

1
Вие може да си искате, ама няма кой да ви го даде.

Добави коментар

Водещи новини