ПП поиска от БСП да изпратят съвместна декларация до служебния кабинет заради бюджета

  • 09 ноември 2022 12:22

  • 873
  • 2
© Булфото (архив)

Споделям притесненията ви за цените на петрола и газа – ако те се вдигнат много, ще се намали икономическият растеж, но ще се вдигне инфлацията. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен Василев по време на среща с ПГ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, предаде репортер на Novini.bg

Василев поясни, че и ПП, и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е като цяло имат голямо съвпадение по перата, които са заложили в своите програми. По думите му е важно да се стъпи върху правилната микрорамка и правилната приходна част.

Нинова: Трябва да коригираме бюджета в интерес на хората

Бившият финансов министър предложи по време на разговорите двете парти да изпратят съвместна декларация до служебното правителство с молба да входират в Народното събрание проектозакона за бюджета за догодина.

Хубаво е да поискаме служебният кабинет да внесе истинския бюджет, а не закон за удължаване на съществуващия, защото реално това не е бюджет. В сегашния вариант няма нито едно число, а само дати, в които е описано коя мярка до коя дата се удължава. Без реален бюджет всичко това, което предлагаме, ще си остане едно добро пожелание, но няма да се реализира за българските граждани, предупреди Асен Василев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
873 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хаха

2022.11.09 | 13:02

2
голям зор за тоя бюджет да могат да си направят кампания за избори с обещания как те искали да дават и дават на народа, ама другите лошите недавали хахахаха
кравата векилка

2022.11.09 | 12:54

1
този левия педал няма ли да се се скара на бесепе ?

Добави коментар

Водещи новини