Народното събрание продължава с избора на комисии

  • 27 октомври 2022 06:47

  • 600
  • 1
Народното събрание продължава с избора на комисии
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В Народното събрание депутатите трябва да изберат състав и ръководства на постоянните комисии, след като вчера не можаха да се разберат и отложиха решението си за днес.

Без комисии 48-ото Народно събрание не може да започне работа. Спорът беше породен от липса на разбирателство за заместник председателите на комисиите и дали да продължат избора днес или утре след председателски съвет.

Комисиите ще бъдат общо 25, като се очаква разпределението на председателите да е следното: 7 за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в , 5 за "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", 4 за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, по три за "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, две за "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и една за "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но".

Пак скандал в парламента: Депутатите не могат да се разберат за комисиите

След спорове в пленарната зала заседанието вчера беше прекратено, а днес председателски съвет ще уточни заместник председателските места в комисиите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 13:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини