Борисов: Гилотината на Милен Велчев ми висеше над главата

  • 06 юли 2012 10:11

  • 2728
  • 19
Борисов: Гилотината на Милен Велчев ми висеше над главата
©

Последното редовно заседание на Министерски съвет се превърна в нещо подобно на терапия на споделянето, става ясно от стенограмата.

Провокиран от разсъжденията на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за „големи летни кризи”, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взима думата, за да сподели терзанията си:

„Тук вече е мястото да кажа, че тези дни доста се тревожех, в много сериозно напрежение бяхме, макар че доста търпеливо и мълчаливо това състояние да го имахме, тъй като знаете, че от 1 януари 2013 г. имаме 950 милиона евро да плащаме, съкратено казано от заема, който взе Милен Велчев”.

След това премиерът изтъква тежкото състояние, в което се намират Румъния и Гърция:

„Защото, първо, не само няколко големи икономики в Европа се тресат, искат заеми и то от порядъка на 120 милиарда евро, при съседите ни тече политическа криза, имам предвид Румъния. В Гърция поне на този етап нищо оптимистично не се случва. На Европейския съвет новият премиер Самарас отсъстваше поради заболяване, така че лично от него не съм чул каквото и да било, а хората, които го представляват, надали могат да кажат това, което той мисли и доколко и как ще продължат реформата в Гърция. А в Румъния съответно конфликтът президент – премиер е огромен. На последния Европейски съвет президентът Бъсеску беше изместен от премиера да присъства, правят си там номера с държавния вестник, търсят тълкуване в Конституционния съд, с една дума – това веднага като отзвук много бързо се разбира. И точно в подобни ситуации, в подобна обстановка, ние трябваше да проведем тази финансова сделка”.

Борисов отчита, че с финансовата сделка са спестени 80 милиона още за тази година и поздравява Министерството на финансите.

За да стане още по-ясно на министрите от кабинета, премиерът продължава с обясненията:

„Ще ви кажа всъщност какво сме направили. Вместо да платим 960 милиона на 1 януари, ние ще ги платим след пет години. Сиреч, ние сме дали на следващото правителство едно огромно спокойствие, защото тази гилотина ни висеше на главата и ако онзи ден не го бяхме провели това, ние на 1 януари в новия си бюджет трябваше да сме заделили близо 2 милиарда да платим тези пари. Ако ви взема от министерствата 2 милиарда, можете да си представите. Така че, това, първо, значи, че няма да ви взимам 2 милиарда, което е най-радостното. Но да ви го обясня. На 9 юли сега тези пари трябва да дойдат. В същото време, ако бяхме емитирали на същия процент лихва тези 950 милиона евро – 7,5 процента, което в условията на световен растеж правителството с финансов министър Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 е взело, и това, което постигнахме ние на 4,2 процента лихва за тези години, в условията не само на най-тежката криза, призната от всички, но и в съседите ни криза – политическа, финансова, икономическа, на 4,2 процента, разликата, която в следващите пет години ще направим, ще спестим на данъкоплатеца и съответно ще дойде в различните програми и бюджети на министерствата, е от порядъка на 350 милиона лева. Ако бяхме направили, успели е точната дума, да защитим процента на Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988, щяхме да платим с 350 милиона повече. Ако бяхме затворили пазара в 6 часа вечерта на 10%, както примерно една Португалия, или на 7 процента, това щеше да бъде изведено като изключителен неуспех на правителството. Дори най-големите скептици, дори най-големите наши противници сега просто мълчат, защото ние проведохме една изключително честна, прозрачна – за учебниците, сделка в света. Забележете, нямаше мазе непреровено да намерим материали как е проведена същата финансова операция по време на Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988. Няма никакви материали”.

Борисов продължава да отчита: „Кое друго е радостно? Че в момента, в който ние обявихме, заради финансовата, политическа, икономическа сигурност, която има България, 6,5 милиарда евро искаха веднага да се купят от нашия дълг и то от най-големите германски, английски, швейцарски, сингапурски банки, корейски фондове и какво ли не. И забележете, ние бяхме писали в условията, че не искаме от нашия дълг да се купува (който е втори нисък външен дълг в Европа) от Италия, Испания, Гърция, не искаме да се купува. Стигнахме на ниво да не искаме Италия, Испания да купуват от нас дълг или Гърция, която преди години ни я даваха за пример. Което, преведено още веднъж на различен език, показва, че светът вярва в България”.
 

Борисов коментира и въпросът със Закона за горите, който е върнат и „при най-малкото съмнение за лобизъм”, както и за цената на тока:

„2008 г., да видите колко са нагли, колеги, трябва това да им го обяснявате, 2008 г. още веднъж напомпват този закон, като вдигат близо двойно от 12 на 25 години периода, в който държавата е задължена да им плаща. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - само ги ръчка да говорят глупости срещу нас, а не излезе да каже, че той продаде Мариците и задължи държавата 15 години да плаща високата цена на тока. Защо се крият, аз не мога да кажа. Не искам да ги коментирам поименно, говоря като организации. И ние в момента просто изпълняваме това, което цифрите казват”.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2728 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2012.07.07 | 22:21

15
Нито си се дерзал, нито пък не си спал, просто итегли поредния заем който освен главницата от 950 милиона ще коства на данъкоплатците + 750 милиона за 5 години отсрочване.

2012.07.07 | 22:21

14
След като си тръгнеш ще видим и ти каква гилотина ще ни оставиш Тикво смотана! И тея 80 мил.лв дето ще спестиш за една година вие отдавна сте ги откраднали и то в пъти по-големи размери!

2012.07.07 | 22:21

12
Заради такива като теб, трябва да се върнат тези пари, пък после ще ядеш хлаб и сол!Що нищо не кажеш, че твоя съпартиец е изтеглил само една нищожна сума от една 2-ка с девет нули!Ти имаш ли напредстава каква сума е това?А колко такива са е теглило....

2012.07.07 | 22:21

13
Ето ви един повод, защо положението ни е такова! ПОсле ама той Борисов това, онова! Миленчо е изтеглил 2 милиарда заем! Еми, че какво са! Еми 2 милиарда са 2 000 000 000!Демек пенсиите да възрастните за незнам колко години!Еми да ги върнем, пък да видим после КОЙ пак виновен!

2012.07.07 | 22:21

8
Оф, олигофрен.... Абе, тъпаци нереални, защо вЕрвате на това малоумно говедо на всяка простотия, която изтърси, а не погледнете каква вреда е причинило, колко е откраднало и какво тепърва ще причини и окраде?! А, кретени невероятни, а?! Ето защо, защото сте същите нискоинтелигентни, нереално прости селскостопански животни, като него, ето затова ще си го лапате още, до самия край, докато мангалите ви завладеят и тез мръсни свине, дето от 23 години години окончателно унищожат всичко, ако още има какво...Всичко се дължи на неимоверната ви отвратителна, дивашка, мангалска простотия!

2012.07.07 | 22:21

11
Айде сега всички кретени от имбецилния ГЕРБерски електорат да прочетат мноооого внимателно горенаписаното и ако вържат смислово поне едно изречение от словоизлиянията на техния кумир, да драснат два реда, ама обосновано! Боже, не може да си се изгаврил толкова с това чудо на интелекта, не може!!!

2012.07.07 | 22:21

10
Ма може ли да тези мръсни комунистически дибили да са толкова глупави!Толкова думи, и една мисъл няма. Доро копирано от стария, и добре познат вестник "Дума"

2012.07.07 | 22:21

9
Милен Велчев заменя част от външния дълг под формата на брейди облигации в глобални облигации. Тоя мутропожарникаропремиер не разбира, че Велчев не е теглил заем, за разлика от него, а просто съществуващият външен дъ;г е преструктуриран. За задължението да се плати се знаеше от 2003 г., ама мутрата похарчи резерва и сега олеле, да вземем нов заем. Да си отива по-скоро, че след него и камъни няма да ни останат.
Ахахахах

2012.07.07 | 22:21

7
Изключително ми е забавно да чета , как един пълен лаик по всякакви политически и икономически въпроси говори за финанси:). Тя работата в Булгаристан отдавна се е отекла и е ясно, че потъва и дълбае насолу от ден на ден.Ами, които има пари да се спасява , докато е време в друга , цивилизована държава, където народа е на почит и уважение, а не като у нас , третран единствено, като овца за стигане и прост електорат-инструмент за докопване до власттс на всякакви новоизлюпени некадърници и боклуци, като хора.

2012.07.07 | 22:21

6
А заради простите нищожества като тези от ком. 4 и 6, който най-вероятно е обичайно подвизаващото се тук прасе бойковсkи подвид - тази държава ГАРАНТИРАНО, без никакъв изход ще умре. Историята е показателна за това - БЕЗПОДОБНАТА ПРОСТОТИЯ ВОДИ НЕМИНУЕМО КЪМ КРАЙ, най-срамен край!А простотията по тези географски ширини е невиждана и нечувана от много време насам...
Беш

2013.01.22 | 10:12

19
"Събудете се! Отместете поглед от телевизора! Замислете се какво ви се случи днес! Събудихте се с хвалбите и лъжите на Борисов, Цветанов и Дянков по всички канали. Изтръпнахте от сметката за ток, която получихте. Ако още имате работа, разбрахте, че заплатата ще закъснее, защото държавата не е платила на фирмата за свършена работа, но пък всички са луднали, защото НАП отново прави проверка. Чухте се с родителите ви, на които пак са нужни животоспасяващи лекарства, а нямате пари ....Тикви весели и диви ... Днес празнуват в Самота ... В Кабинета са се свили ... Над поредната шетня ... Цецо пък Теле докара ... Симеончо се вреди ... И Заплата той докара ... Бойко май да усмири ... Че е почнал поголовно ... Със асфалт да черпи Той ... И настъпи Време Ловно ... После почва пък Запой ... Бойко старците започна ... Да ги беси през Нощта ... Дянков средствата му дава ... Доста често през Деня ... Безработните скучаят ... Май във своите гета ... Мафиоти Днес Бозаят... Тикви раждат се сега ... Депутатите нехаят ... Бизнесмените пък спят ... И Страната ни поставят ... Те на странен кръстопът ... А Банкери пък потриват ... Свойте палави Ръце ... Паразити придобиват ... Пачки хилави поне ... Старците умират бавно ... А Младежи бягат вън ... Ромите крадат си славно ... Бойко зяпа като Пън ... Иска пак Мандат да Граби ... По възможност с три ръце ... И Страната да остави ... Той във Локва край Дере ... Има много аз да пиша ... Но завършвам в този час ... Друга Тиква ще опиша ... Изводи са тук за вас ...Бащата на бойните изкуства у нас – Валерий Найденов, е първият треньор по бойни изкуства на Бойко Борисов и на Слави Бинев. В момента Найденов е почетен председател на Федерацията по таекуондо и притежава 6-и, най-висок дан в страната. Основоположникът на таекуондото в България е роден през 1953 г., но е с боен дух на 23-годишен младеж.Ето неговата оценка за Борисов: „Аз го познавам отлично. Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала. Това му е била винаги настройката. Ако, не дай, боже, един ден той стане министър-председател, съм сигурен, че първото нещо, което ще направи, е да си назначи министър по ласкателствата и да го вика първи сутрин на оперативка. Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора. Аз го познавам в тази възрастова граница – 25-годишен, когато човек се учи. Ако ставаше въпрос за дете, което е тренирало при мен, то с годините може да се промени, да се развие. Но Бойко грам не се е променил и развил. Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти „Кръстникът“ и 200 пъти Робърт де Ниро – криви си главата наляво надясно и примигва с очички. Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме.” Българския Батман или новият бай Ганьо - както и да го наричате, трагедията си остава пълна. Наблюдавайте го внимателно и си правете изводи за лицата и структурите, които стоят зад него. А, те вече са печално известни!
1

2012.07.07 | 22:21

5
боклук шибан не си от три месеца на власт а от три години ама то от хайдутлук и пълна некомпетентност важните неща все ти убягват и после все някой друг е виновен другарю борисов ще ядеш хуя докато се опекат мъдите
Rado

2012.07.08 | 21:43

17
Ей комунистическа сбирка на олигофрени що не си избивате комплексите някъде другаде? На 70% от тука Дуууууганн да им плаща да пишат и плюят да ви го вкарам в майчината ви путка на всички такива! За всички които са от БСП( Български Социалистически Проститутки ) Народа ще се произнесе скоро и ще видим кои ще спечели на изборите а вие продължавайте да си избивате комплексите тук! Колкото до Скинарите на Сидеров мм продължавайте в същия дух ;)

2012.07.08 | 21:43

18
Защо не се гръмнеш, олигофрен ГЕЙбаджийски! Не виждаш ли, че държавата загива и се замества от сивата икономика? Ще го лапаш и ще ги благославяш! Това те чака!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини