Томислав Дончев: Влизаме в политически модел на президентска република

  • 19 октомври 2022 17:45

  • 2641
  • 9
Томислав Дончев: Влизаме в политически модел на президентска република
© Кадър: БТВ

Всяка група си подкрепяше нейния кандидат. По този начин председател на НС няма да бъде избран. По този начин този парламент не може да съществува. Това е началото на конституционна криза. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Всичко, което се случи днес не е изненада. Надявам се да сме към края на един политически цикъл, в който партиите деградират и се изтласкват от дъното. Народните представители днес се състезаваха кой колко не харесва другия. Имаме фрагментиран парламент и ако продължаваме така, нищо няма да постигнем“, изтъкна той.

„Няма правен трик, с който да се излезе от този конституционен блокаж. Имаме належаща нужда от приемането на редица закони, включително и бюджет. Ако политическият егоизъм не спадне, ние можем да се озовем в една много неприятна ситуация. Никой не ни е изпратил в парламента с единствената задача да се караме“, подчерта Дончев.

Безпрецедентно: Депутатите не успяха да изберат председател на НС дори и след 4 опита

По думите му в политиката никой не знае каква е абсолютната истина. Това е един процес на търсенето на правилната гледна точка. Постоянното противопоставяне не ражда нищо добро, обясни той.

„Ние от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в сме правили много компромиси, за да е възможно функционирането на парламента. Компромисът – нищо, че си първи – не е аргумент. Изборът на председател на НС няма да стане с правен трик. Нужен е компромис, но ние няма да сме обект на изнудване“, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

„Или колегите не са разбрали, че вече не са в предизборна кампания, или не могат да преглътнат изборния резултат“, допусна той.

Дончев обясни, че ако направят крачка назад, трудно биха обяснили това на избирателите си. Има политици, които са в НС, заради анти ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в говоренето. Това е капан, в който сами са се вкарали. Политическата ситуация е много тежка.

„След днешното заседание съм голям песимист за сформиране на правителство. В него дори разговорът е невъзможен. Има много плахи наченки, но днешния ден ме обезкуражи. Степента на радикализация е толкова голяма, ако политиците не се разберем, хората ще ни накажат вкупом заради това поведение“, предупреди Дончев.

Според зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в влизаме в политически модел на президентска република.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник отговори на репликата на Асен Василев от Продължаваме промяната днес, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябва да се покаят така: „Интересна е метаморфозата му в свещеник. Покаянието трябва да започне от последно управлявалият“, заяви той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2641 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
6

2022.10.19 | 19:05

9
Абе, я влез в задника на тази мазна, противна и корумпирана габровска мутра на снимката! Хем ще му направиш кеф, хем ще ти плати!
Тоя е наглец!

2022.10.19 | 19:02

8
Мазен, противен и гаден герберастки негодник! Ти какво искаш бе, подлого на сикаджийк.ската мутра от подземния свят? Жертвата ви да гласува за компрометирания и тотално осран ваш кандидат за председател на парламента ли?! Не може жертвата да подкрепи палачите си бе, мерзавец габровски, дето още не си обяснил в кое чекмедже скри онзи един милиард за електронното правителство"!
гост

2022.10.19 | 18:45

7
мазен крадец също като шефа ББ

2022.10.19 | 18:05

1
Влизсме в диктатура

2022.10.19 | 18:37

6
Влизам в майка ти редовно и то отзад малоумник...

2022.10.19 | 18:37

5
Идеално! Важното е вие скапани кухинкрадливи тикви да не сте на власт!
Емѝ...

2022.10.19 | 18:32

4
томислав "набиват му го с 200" дончев да върне 3-те милиарда, които открадна от електрическото правителство и тогава да си отваря миризливата уста, наркомана прост.
Пею

2022.10.19 | 18:26

3
Влизате в затвора и конфискация на имотите окрадени от хората. Докога тази ще мърси народното събрание?!

2022.10.19 | 18:08

2
Докато ГЕРБ е там, така ще е.

Добави коментар

Водещи новини