Явор Божанков (БСП): Едноличната власт е кошмарен сценарий

  • 26 октомври 2022 21:25

  • 630
  • 4
Явор Божанков (БСП): Едноличната власт е кошмарен сценарий
©
Слушай новината Слушай новината

"Една от темите - не само в това Народно събрание, е конституционната реформа. Тя е на дневен ред повече от всякога. Разделянето на комисията е заявка, че ние трябва да вървим в посока съдебна реформа по конституционен път", посочи депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Явор Божанков в ефира на "Денят ON AIR".

"Кирил Петков имаше условие, че ще подкрепят Кристиян Вигенин, но трябва да се откажем от хартиената бюлетина. При избирането на председател на Народното събрание имаше предложение да бъде избран най-възрастният, след което на ротационен принцип всяка парламентарна група да води заседания на събранието. Впоследствие ДПС се отказа от тази идея и самият Вежди Рашидов също", припомни Божанков. 

По думите му темата президентска република се споменава много по-често. 

Милен Керемедчиев: Рано или късно ще се случи референдумът за президентска република

"За мен е кошмарен сценарий едноличната власт. Парламентът не успява да произведе резултати и ако той не успее отново, хората в разочарованието си могат да подкрепят такъв сценарий. Ние няма да водим разговори с ГЕРБ. Машинното гласуване реши доста проблеми в изборния процес. Една от големите грешки на партиите е, че преди избори се отваря Изборният кодекс. Така се вдигнаха секциите в Турция, защото всяка партия се стреми да постигне най-добрия изборен резултат. Хората искат сами да решат дали да гласуват с хартия или на машина", изтъкна депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че няма да спрат да повтарят, че социалното министерство се е водело от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и социалната политика е изготвена от тях.

"На БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е позицията винаги е била против войната. Ситуацията в Украйна ескалира. Газ има. Цената пада. Това означава, че кабинетът "Петков" си е свършил работата. Не сме оставили икономиката в лошо състояние. Нашето мнение е, че няма как да продължим с този бюджет, а трябва да се гласува нов. Минималната заплата трябва да стигне до 850 лв., пенсиите трябва да се актуализират. Всичко това изисква законодателен процес, но и мнозинство, което носи отговорност за него", коментира Божанков.  

Според него не е вярно, че фигурата на главния прокурор няма значение. 

"Той взриви система. Държавното обвинение е активен политически играч повече, отколкото самата държава", каза гостът. 

И заключи, че трябва да положат всички усилия за добър бюджет, трябва да гласуват и пакет законопроекти за Плана за възстановяване, които са изключително спешни и закъснели. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
630 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 23:01

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Анонимен

2022.10.26 | 22:30

3
Откри топлата вода.

2022.10.26 | 22:30

2
Сопол
Agent 007

2022.10.26 | 21:44

1
Къораво и сакато , изпълзява от някъде и става експерт.

Добави коментар

Водещи новини