Борисов нареди: Отношенията между БАН и Дянков малко да се стоплят

  • 04 юли 2012 13:04

  • 1478
  • 3
Борисов нареди: Отношенията между БАН и Дянков малко да се стоплят
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г представи новия председател на БАН акад. Стефан Додунеков на министрите, преди началото на правителственото заседание.

Борисов подчерта, че правителството разчита много на БАН и за това, което прави, и за програмния период 2014 - 2020 г.

Премиерът обяви, че ще бъдат провеждани месечни срещи и разпореди на министрите всяко министерство да се допитва до БАН. А това, което може да ни донесе допълнителен капацитет - те са отворени, да им се възлага веднага и да се прави, добави Борисов.

Акад. Додунеков заяви, че БАН няма бъдеще без тесни контакти с държавните институции и с оперативното управление на държавата.

Той каза още, че е декларирал, че основен приоритет на БАН ще бъде да работи по националните приоритети, по програмите на българската държава, по програмите на ЕС с отчитане на тенденциите в развитието на глобалния свят.

Гарантирам, че БАН има много сериозен потенциал, който може успешно да работи за постигнато на националните приоритети, заяви Додунеков.

Той изтъкна, че академията има контакти с редица министерства, които се развиват успешно.
Отворени сме за изпълнение на сериозни държавни поръчки и то на високо качество, каза още той.

Премиерът отбеляза, че БАН е мястото, където се прави наука и може много да допринесе за иновациите. „От всички нас, на добър час и да ни помагате", обърна се Борисов към шефа на БАН.

След което разпореди на Симеон Дянков: "Дянков, изпрати академика да се стоплят отношенията между БАН и Финансовото министерство".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1478 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.07.05 | 04:57

2
Ама колко малко? До преди ги плюеха и режеха средствата им сега да стоплят отношенията. След дъжд качулка!
4OKO

2012.07.05 | 04:57

1
boi4ee,tova da nee bob 4orba...
Великият кърмчия кътка феодални старци

2012.07.08 | 21:49

3
малко, малко - колко да е малко с 0,5-1 млн. лева доп. става ли? Или най добре онова нещо дянкофф да почне да дава ежегодна награда "Феодален старец на годината ми" с някви кинти финансово изражение - така хем вълкът сит, хем агнето цяло (но донякъде, много донякъде)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини