Новият председател на БАН встъпи в длъжност

  • 20 юни 2012 20:38

  • 631
  • 0
Новият председател на БАН встъпи в длъжност
©

Академик Никола Съботинов връчи символичен ключ на наследника на председателския пост в БАН академик Стефан Додунеков. На церемонията присъства и просветният министър Сергей Игнатов. Той съобщи, че правителството се е заело да търси по-добър бюджет за наука и образование.

На въпроса има ли движение по посока на обещанието на президента Росен Плевнелиев от зимата, че до средата на годината учените ще получат още 15 милиона лева, досегашният председател акад. Никола Съботинов заяви: "Обсъжда се тази програма, очакваме тя да бъде подкрепена поне с някакви средства, необходими като минимум за осигуряване по-доброто заплащане".

Акад. Съботинов, който вече става пълноправен на Съвета на настоятелите на БАН, каза, че мандатът му на председател на Академията е бил тежък и обобщи, че всичко, което е направил през четирите години е било единствено в интерес на Академията.

Новият председател акад. Дудунеков сподели, че неговите впечатления от преструктурираните институти са много добри и добави, че при необходимост реформите ще бъдат продължени. Той изтъкна, че идва от Института по математика и информатика, който има преки договори в 11 български университета и съобщи за Академията, че започва пряко договаряне с висшите училища.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
631 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини