Румен Радев и Николае Чука обсъдиха Шенген и "Дунав мост 3"

  • 01 октомври 2022 11:03

  • 1316
  • 3
Румен Радев и Николае Чука обсъдиха Шенген и "Дунав мост 3"
© Пресцентър на президентството
Слушай новината Слушай новината

Решението за изграждане на трети мост над река Дунав между България и Румъния от септември т.г., между българското Министерство на транспорта и съобщенията и румънското Министерство на транспорта и инфраструктурата, и за продължаване на работата по останалите проекти за свързване чрез нови мостове са важни стъпки към подобряването на икономическата среда в Югоизточна Европа, съобщават от пресцентъра на президентството.

Разширяването на свързаността в различни сфери между България и Румъния, в това число и съвместните усилия по поддържането на корабоплаването на река Дунав, ще насърчи инвеститорите и е от значение за икономическия обмен на целия регион. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на работна среща с министър-председателя на Румъния Николае Чука в София. Двамата разговаряха преди церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция- България.

През 2021 г. двустранният стокообмен достига 6.5 млрд. евро и според държавния глава това не изчерпва потенциала на икономическото партньорство между България и Румъния.

Гълъб Донев се срещна с румънския премиер Николае Чука

Обща бе позицията, че присъединяването на България и Румъния към Шенген е стъпка към укрепване на регионалната сигурност и стабилност.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1316 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.10.01 | 11:45

1
зеленият чорап продължава да шета по стъпките на кирчо и да се бие в гърдите с чужди заслуги, кypвата кремълска.
PaulaFox

2022.10.01 | 12:05

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.01 | 12:28

3
НИКОЛАЕ ЧУКА РУМЕН РАДЕВ ЧУКА

Добави коментар

Водещи новини