Гълъб Донев се срещна с румънския премиер Николае Чука

  • 01 октомври 2022 10:00

  • 557
  • 1
Гълъб Донев се срещна с румънския премиер Николае Чука
© Правителствена информационна служба
Слушай новината Слушай новината

Присъединяването към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР)  бяха сред основните обсъждани теми по време на срещата на министър-председателя Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. с румънския премиер Николае Чука, съобщават от правителствената информационна служба.

В рамките на разговора им бе отбелязано, че това са приоритетни въпроси както за България, така и за Румъния и е налице общ интерес държавите да задълбочат сътрудничеството си по тях.

Относно Шенген премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. посочи ползите от премахването на вътрешния граничен контрол, което би ускорило движението на стоки и хора между двете страни. Същевременно министър-председателят изтъкна, че членството на България и на Румъния в ОИСР ще има позитивен ефект върху региона на Югоизточна Европа и ще гарантира придържане към най-високите стандарти на Организацията и към добри практики в региона.

Засилването на транспортната свързаност между двете държави беше друга важна тема, върху която премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. акцентира в рамките на разговора с румънския му колега. Според Донев построяването на нови мостове върху река Дунав и откриването на фериботни линии ще улесни трансграничния трафик между България и Румъния.

В тази връзка българският министър-председател приветства постигнатия напредък в разговорите между министерствата на транспорта на двете страни за построяване на трети мост при Русе-Гюргево, както и по останалите теми, имащи отношения към въпросите на свързаността.

Румъния и България се договориха за фериботен граничен пункт при Русе-Гюргево

Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. изтъкна още, че Румъния е сред водещите търговско-икономически партньори на България и че е налице сериозен потенциал за задълбочаване на икономическото сътрудничество, включително в сферите на туризма, транспорта и енергетиката.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.01 | 12:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини