Премиерът Гълъб Донев откри учебната година в УНСС

  • 19 септември 2022 10:19

  • 404
  • 1
Премиерът Гълъб Донев откри учебната година в УНСС
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

За мен е чест да участвам в откриването на новата академична учебна година в УНСС – университетът, който стои много близо до моето сърце. Повече от век тук се преподават задълбочени теоретични знания, но и се развиват умения за анализ и намиране на решения на съвременните и бъдещи проблеми в областта на икономиката, управлението, администрацията, правото и политиката. Това каза служебният премиер по време на церемонията по откриването на новата учебна година на Университета за национално и световно стопанство.

Донев направи обръщение към новите студенти, започващи своя академичен път в УНСС, като каза, че успехът на младите може да им донесе места в политическия, държавния и бизнес елита в страната ни.

Гълъб Донев призова учениците да използват по-често кирилицата от чуждите "модерни" думи

Премиерът сподели и собствените си виждания за това в какво се изразява лидерството: „Смисълът на лидерството не се изчерпва в това да отбелязваш най-добрия резултат и да държиш първенство в организация или дейност. Истински добрият лидер притежава сила, знания и умения, за да подобрява общуването в организацията, за да създаде условия за разгръщане на скритите таланти. Той възприема хората като съмишленици, а не като подчинени. Той приобщава към общата цел, като мотивира и вдъхновява.“

„В постигането на общата цел всеки има своя роля, която отразява най-силните му страни. Задача на лидерът е да разпознае тези силни качества. Той е пример, спазва собствените си правила за работа. Истинския добрият лидер е отговорен за разгръщане на потенциала на хората. Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел“, добави още той.

Той прочете и написаното от него в Златната книга на УНСС, което отново повтаряше виждането му за качествата, необходими за добрия лидер, обръщайки се към университета и неговите възпитаници с думите: „Успех и непрекъснато усъвършенстване“.

Донев получи подарък от ректора на УНСС проф. Димитър Димитров - книга в чест на 100-годишнината от университета, както и статуетка на първия ректор на учебното заведение - проф. Стефан Бобчев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.19 | 11:04

1
Престъпник изменик кремълски,със Радев щееи търсим сметка.

Добави коментар

Водещи новини