Димитър Стоянов заминава на работно посещение в  Босна и Херцеговина

  • 24 септември 2022 11:09

  • 566
  • 1
Димитър Стоянов заминава на работно посещение в  Босна и Херцеговина
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва заминава на 26 септември на официално посещение в Босна и Херцеговина. В Сараево той ще се срещне с министъра на отбраната Сифет Поджич. Двамата ще обсъдят развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и инициативите в областта на регионалното сътрудничество.

Българската делегация, водена от министъра на отбраната, ще проведе среща със заместник-председателстващия Съвета на министрите и министър на външните работи Бисера Туркович и ще бъде приета от председателстващия Председателството Шефик Джаферович.

В рамките на еднодневното посещение в страната министър Стоянов ще посети база „Бутмир“, където ще се срещне с военнослужещите от българския военен контингент, който участва в операцията на ЕС „Алтеа“.

В база „Бутмир“ министър Стоянов ще разговаря с командващия операцията на ЕС „Алтеа“ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден генерал Памела МакГаха. На срещите ще бъде обсъдено участието на България в операция „Алтеа“.

В състава на българската делегация участват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент, извънредният и пълномощен посланик в Босна и Херцеговина   Н.Пр. Валери Йотов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов и експерти от Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Даоно!

2022.09.24 | 16:24

1
дано да не се върне!

Добави коментар

Водещи новини