Министър Пулев: В близките 3-4 седмици трябва да постъпи първото плащане по Плана за възстановяване

  • 17 септември 2022 17:06

  • 739
  • 1
Министър Пулев: В близките 3-4 седмици трябва да постъпи първото плащане по Плана за възстановяване
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Споделена е отговорността между различните ведомства по Плана за възстановяване и устойчивост. От наша страна сме задоволили всички изисквания по плана по първото и второто плащане. Работим в момента по изискванията за третото и четвъртото", каза на брифинг в Бургас служебният министър на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския, предаде БТА.

В близките три-четири седмици трябва да постъпи първото плащане, посочи министърът. Той коментира, че за второто плащане в момента много активно се пишат проектозакони от служебния кабинет.

"Трябва да се подготвят двайсет и един проектозакона. Нашата цел е да вкараме тези проектозакони в парламента и призовавам новото правителство да работи конструктивно, да си свърши работата, за да няма спънки по плащанията", заяви Пулев. Той посочи, че програмата е отворена до 21 септември.

Министърът информира, че служебното правителство работи по процедура, свързана с IT решенията и киберсигурността. През последните седмици е вкарана за одобрение програмата за конкурентоспособност и иновации в предприятията. През този месец ще бъде внесена за одобрение втората голяма европрограма по структурните фондове за научните изследвания.

Министърът бе в Бургас, за да представи първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – "Технологична модернизация". Тя е с общ бюджет 260 млн. лв. Процедурата е насочена към микро-, малки и средни предприятия. Кандидатства се онлайн. 

Министър Пулев от Стара Загора: Основният ни приоритет е да дадем глътка въздух на микро-, малките и средни предприятия

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.17 | 19:32

1
О, Пулев! Ще, ама, най си

Добави коментар

Водещи новини