Крум Зарков: Готвим нов закон за КПКОНПИ

  • 31 август 2022 12:33

  • 13992
  • 2
Крум Зарков: Готвим нов закон за КПКОНПИ
© Булфото (архив)

Удачно би било да се върнем към концепцията, в която различни органи да назначават различни членове за КПКОНПИ в предстоящия нов законопроект, който готви служебното правителство. Защо да няма представители и президентството? Всички предложения се изследват, за да се внесе закон, който да проработи и да не се превърне в поредната бухалка на политическата власт. Това заяви правосъдният министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо в интервю за БНТ.

По думите му трябва да се направи стегнат антикорупционен орган с ясни цели, с ясни отговорности и независим от политиката.

Тошко Йорданов разкри дали е казал, че КПКОНПИ трябва да се превърне в бухалка

Паралелна прокуратура не може да бъде направена дори и да се иска, посочи Зарков и добави, че високите етажи по властта се разследват трудно за корупция, защото влияят върху органите, които ги разследват.

Закриването на спецправосъдието беше правилен ход. Този ход сам по себе си обаче няма да реши проблемите и тепърва има какво да се направи по отношение на корупцията по високите етажи на властта, отбеляза Зарков.

Каквото и да е мнозинството в следващия парламент, то ще продължи да търси механизми за контрол над главния прокурор Иван Гешев, сигурен е правосъдният министър. Мандатът на ВСС приключва на 2 октомври, има избрани членове от професионалната квота и в следващите седмици ситуацията ще се изяснява.

Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо се надява новото Народно събрание да прояви разбиране и един от първите въпроси, с които да се занимае, да бъде именно ВСС.

По повод сградата на европейската прокуратура в България и дали това ще е точно сградата на СДС, Зарков не уточни къде точно ще се помещават европейските делегирани прокурори, а заяви, че ще следят за изразходването на евросредствата.

Зарков: Европейската прокуратура вече функционира в България

СДС не е в тази сграда от 2017 г., а след тази партия са били "Воля", НФСБ, неправителствени организации и сградата е празна, обясни Зарков.

Министърът добави, че битката на границата с каналджиите се случва непрекъснато и не е спирала. Доволен е обаче, че България е технически готова да направи пробив и да влезе в Шенген. Той отново подчерта, че БСП е неговата партия и няма да стане част от друг политически проект.

Владимир Василев
13992 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.31 | 15:55

2
Долен комунистически педал.
пешо

2022.08.31 | 13:21

1
тия да не мислят че са редовен кабинет защото се занимават с несвойствени за сл кабинет неща

Добави коментар

Водещи новини