Зарков: Европейската прокуратура вече функционира в България

  • 25 август 2022 08:58

  • 826
  • 6
Зарков: Европейската прокуратура вече функционира в България
© Bulphoto/архив

Европейската прокуратура вече функционира в България, има известни резултати от нейната работа. Това, което трябва да направим и за което не ни трябва парламент, е да обезпечим нейната работа.

Това заяви пред бТВ служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

„За целта е необходимо те (б.р. европейските прокурори) да имат своята администрация, своята сграда, за да могат да действат напълно свободно и да допринесат за пълната защита на евросредствата в България“, добави той.

Зарков заяви още, че в момента има девет прокурори, които работят активно. В бъдеще трябва да станат 15, вече имат сигнали.

„Съдебна реформа, такава каквато въвежда демократични правила за контрол и отговорност на главния прокурор, която прави процеса по-бърз, по-справедлив, по-прозрачен ще се случи. Въпросът е да не се губи време, основен приоритет на правителството е да подготви онези законопроекти, които са важни най-вече за самите нас, като общество така че политическата турбуленция да не води до допълнително забавяне“, обясни служебният министър на правосъдието.

Крум Зарков: Кабинетът "Донев" работи енергично поради кризите, с които се сблъсква

Мигрантският натиск

„Мигрантският натиск не е преставал. Не ми се струва много удачно тази сутрин да се използва за политически замеряния, този проблем е общонационален. Той стои пред нас от много време, не е спирал да бъда обсъждан от различните ръководства на МВР и Министерски съвет“, заяви Зарков по повод гонката с мигранти в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
826 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
МОШЕНИЦИ, ПРЕСТЪПНИЦИ

2022.08.25 | 11:19

6
Мигрантският натиск се дължи на безхаберието на ЧАШКО ДАМАДЖАНАТА- бойко рашков, сега кандидат за депутат, водач номер едно в ли перник, в листата на мошениците ирил петков и асен василев -главнокомандавщи на ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. Кои са те? Асен Василев разследван за парични преводи от близката до Кремъл "Мет" в швейцарска офшорка. Комисионни за газа?! Бившият финансов министър и кандидат на "промяната" за премиер Асен Василев е разследван за парични преводи, постъпили в сметките на швейцарска офшорка от руския газов посредник "Мет". Съществуват данни, че въпросната офшорка е част от "обръча" на Василев. "Труд" вече разкри, че по-известният като "Кокорчо" политик разполага с октопод от офшорки, като първата е основана в далечната 2006 г. Разследването срещу Василев се водело в България и САЩ и е по данни на чужда партньорска служба в рамките на Европейския Съюз, научи ексклузивно ПИК от два независими източника от правосъдната система. По техни думи зад Океана обмислят да включат Василев в нов санкционен списък.Парите са дошли директно от сметката на "Мет". Подозира се, че биха могли да бъдат комисионни за посредничество в газа. От май насам кабинетът "Петков" купуваше руски газ именно през "Мет", което допълнително оскъпяваше доставката с около 30% и ощетяваше данъкоплатците. За въпросната "Мет" се появиха публични данни, че е близка до Кремъл и лично до Владимир Путин. Директорът на "Булгаргаз" Людмил Йоцов, назначен от ПП, пък се оказа бивш кадър на частната компания. Бойко Рашков собственик на 12 клозета, Кирил Петков- наркоман. ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ТЯХ: Нов исторически рекорд, беляза последния месец от управлението на вече редовния кабинет на ПП продължаваме промяната. • България реализира нов исторически рекорд на годишната инфлация след управлението на Жан Виденов. • Годишната инфлация, отчетена от НСИ за месец юли достигна 17,3%. • Най-засегнати остават нискодоходните групи защото през изтеклите 12 месеца: o Хранителните продукти и безалкохолните напитки поскъпват с 24.2% на годишна база. o Цените на стоките и услугите от група „Жилища, вода електроенергия, газ и други горива“ скачат с 21.4%.
радев

2022.08.25 | 10:09

5
майка ти проститутка радев

2022.08.25 | 10:08

4
Кремълски Сопол

2022.08.25 | 09:46

2
Браво Зарков,така се работи!

2022.08.25 | 10:06

3
Браво на комунистическото отроче

2022.08.25 | 09:30

1
Мухльо

Добави коментар

Водещи новини