Калина Константинова разкри истината защо Лена Бориславова не е в листите на ПП

  • 25 август 2022 18:06

  • 20690
  • 19
Калина Константинова разкри истината защо Лена Бориславова не е в листите на ПП
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

В интервю за бТВ Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа от “Продължаваме промяната” обясни какви са причините Лена Бориславова и Яна Балникова да се откажат от място в листите на партията.

“Имат различна причина, поради която не участват. Яна Балникова направи личен избор, че политиката не е нейният избор в момента в живота ѝ, но винаги остава да ни подкрепя. За Лена Бориславова - истината е, че тя е изключителен професионалист и предвид челната позиция, която тя заемаше по време на управлението, предивд факта, че нямаше с какво друго да ни атакуват, нямаше корупционни схеми или нещо за което да се хванат и да е истинско, те атакуваха нейната личност. Това е ненужно да се случва в една кампания. Тя реши да не позволява това да разсейва от основните теми, които искаме да сложим на дневен ред, и да можем спокойно да можем да говорим за темите, които ни интересуват", коментира бившият вицепремиер в кабинета "Петков".

Лена Бориславова обясни защо няма да е в листите на ПП

Тя посочи и причината, поради която тя самата не е водач на листа, въпреки че ще се бори за място в парламента. “Аз съм в софийска листа. Както и предишния път, съм в 25 МИР. От “Овча купел" съм, там ще водя и кампанията си. Нашите регионални листи се водят от хора, които са от региона, това има голямо отражение. За своите родни места трябва да се борят хора, които са запознати с проблемите им. В София са лидерските битки, така че листите ще бъдат водени от Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, който имаше много добър резултат миналия път. Аз съм след него (бел.ред. Христо Петров), това очевидно е работеща комбинация”, посочи Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа.

Росен Христов: Преговори с "Газпром" само в рамките на сегашния договор, работата по интерконектора върви по план

Според нея, истината за отказаните от служебния кабинет танкери с газ от кабинета “Петков”, е проста. “12 години бяхме държани от ГЕРБ в пълна зависимост от “Газпром” и един доставчик. След като “Газпром” смениха мнението си да са в неизпълнение на договора, бяхме в ситуация, в която не можем да получаваме газ от един доставчик. В рамките на няколко седмици намерихме танкери, газ и инфраструктурата, чрез която той да стигне. В последните месеци не е имало липса на газ. Решихме, че трябва да оставим подготовка за служебния кабинет - да договорим танкери и газ, който не само да бъде на цени по-ниски от средните за Европа, не само да ни помогне да минем спокойно през зимата, а и да стигнем спокойно до пролетта. Такава инфраструктура има възможност да бъде осигурена, както каза премиерът на Гърция. Решението да не се възползват от танкерите е странно”, коментира Константинова.

Тя посочи още, че името на бъдещ премиер ще бъде най-напред обсъдено с потенциалните им коалиционни партньори. "Не бих казала, че аз лично имам фаворит. Аз работих успешно и с Асен Василев, и с Кирил Петков. Ние сме добре стикован екип и отбор", подчерта бившият вицепремиер. 

Константинова изказа искрените си съболезнования на близките на загиналите бургаски полицаи. “Видях как се правят опити тази тема да бъде политизирана. Това е грозен подход на политиките на Прехода, на миналото. Борбата за преборването на корупцията по границите на България е изключително тежка”, посочи тя и даде пример с “Капитан Андреево” и борбата на ПП срещу корупционните схеми за отровните храни, които влизат в храната ни.

Вижте удара между автобуса с мигранти и патрулката в Бургас, отнел два живота

“Корупцията е тихият убиец. Затова е изключително важно да довършим работата си”, посочи още бившият вицепремиер.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
20690 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2022.11.20 | 17:33

19
и МАМАН се изходи

2022.08.25 | 20:35

12
РОШАВАТА ЛЕЙДИ СТРАДА ОТ НЕУДЪРЖИМИ СЕКСУАЛНИ НАПЪНИ , НО ЯВНО КИРЧО МЕНТЕТО НЕ МОЖЕ ДА Я ЗАДОВОЛИ.

2022.08.25 | 22:29

18
Az sha ja perna da se zaradva, na istinskite balgari ni e goljama
Болгара

2022.08.25 | 22:13

17
Малка му е бубата....

2022.08.25 | 21:51

16
Тая по отвратителна и от Лена. Изцъклен вампир, злоба страшна. Изобщо отврат и двете
Ми

2022.08.25 | 21:24

15
Жалко!!! Така ще си остане, като лена парапета...

2022.08.25 | 20:48

14
чорлаво, невъзпитано, алчно и грозновато създание нямащо нищо общо със жена. На общата снимка на т.нар. А отбор някой я беше хванал за дирника ама то при тях това е нещо нормално - Киро бърника под полата на гугЛена, тая я държат за задника, аз съм Наско със Асан Швестера и Спецата - бах ти министрите, бах ти управниците.
Taя

2022.08.25 | 20:44

13
Пача гнусна миризлива. Гнус неземна смръдлива. По противна от диария е тая гнус...повръща ми се ...
Хи хи

2022.08.25 | 20:31

11
Ха ХА ХА ХА
фкеу.

2022.08.25 | 18:40

6
заради веждите и мустака
бръснаея

2022.08.25 | 20:17

10
бресне ги,всички жени в ПП са космати,Лена я помня беше с една цяла вежда.
Цв

2022.08.25 | 20:01

9
Кифла куха, рошава!
Аууууу

2022.08.25 | 20:01

8
Ти си много грозна баба ЯГА

Добави коментар

Водещи новини