Саудитска Арабия готова за разговори по доставка на нефт и природен газ у нас

  • 23 август 2022 22:54

  • 2037
  • 4
Саудитска Арабия готова за разговори по доставка на нефт и природен газ у нас
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на външните работи Николай Милков и посланикът на Саудитска Арабия Халид бин Камал Факих са обсъдили двустранно сътрудничество в областта на енергетиката на среща днес, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Саудитска Арабия е готова да проведе разговори за доставка за България на нефт и природен газ“. Това е обявил посланикът на страната Халид бин Камал Факих, съобщи българското министерство на външните работи. Служебният министър на външните работи на България Николай Милков е приел в министерството посланик Факих днес. 

Асен Василев отговори на Борисов: Направихме първите стъпки към поносими цени на газа

Основният фокус на срещата им е бил изразената от посланика готовност на саудитската страна за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката. От своя страна министър Милков е благодарил на посланика и е отбелязал, че съвместно следва да се проучат начините и средствата за осъществяването на такава доставка.

По време на срещата двамата са обсъдили и партньорството в области като икономиката, инвестициите, селското стопанство, туризма, отбраната, високите технологии, здравеопазването, както и взаимна подкрепа на кандидатури в международни организации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2037 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Agent 007

2022.08.24 | 07:54

4
Dokaraha ni do proseshka toyaga i horata ni sajaliha !
ХЕГЕМОН

2022.08.24 | 06:55

3
С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИЯ!
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.24 | 05:26

2
Театър за пред глупаците, които "вярват", че гнусният зелен чорап не ни продаде на гъзпром и путлер.
еее

2022.08.23 | 23:31

1
добре е, че тея не са диктатура да взимаме газ от тях, а не от лошите рашисти и путлер.... цивилизования демократичен свят саудитска арабия

Добави коментар

Водещи новини