Мицотакис е в Катар за договаряне на втечнен природен газ

  • 22 август 2022 10:57

  • 437
  • 1
Мицотакис е в Катар за договаряне на втечнен природен газ
© Gettyimages/архив

Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. и министърът на енергетиката  Костас Скрекас са на посещение  в Катар, за да водят преговори по доставки на втечнен газ, съобщават от кабинета на гръцкия премиер.

Атина предлага да се превърне във вход за Европа на газ от Катар. За сега място за доставка е остров Ревитуза, където е терминалът за съхранение и обработка на втечнения газ.

В коментари за визитата на гръцкия премиер се припомня, че Атина и София имат споразумение при необходимост България да получава газ от Ревитуза.

По предварителна информация Катар проявява интерес да използва пристанище Александруполис, където се изгражда терминал за втечнен газ, а България притежава 20% от акциите на терминала.

Арександруполис е удобен вход за танкери с газ от Катар, като горивото може да се изпраща до балканските страни по действащите газопроводи, според енергийни експерти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анониме

2022.08.22 | 11:36

1
Мицотакис е в Катар да договара газ Шолц отива да договара газ в Канада а служебното правителство с газпром на които не може да се разчита този път на радев и тия около него с камъни ще ги убие народа

Добави коментар

Водещи новини