Стефан Янев: Разговорите с "Газпром" са задължителни

  • 18 август 2022 13:14

  • 1453
  • 11
Стефан Янев: Разговорите с "Газпром" са задължителни
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Разговорите с "Газпром" са задължителни", заяви Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, цитиран от "Офнюз". 

Бившият служебен министър-председател добави, че ако сега беше на този пост, то би преговарял с руската страна, защото обществото е заплашено от "глад и студ през зимата". Той обвини правителството на Кирил Петков в авантюризъм, довел до двуцифрената инфлация.

Мирчев от ДБ: Няма никакъв смисъл от разговори с Газпром

Безплатна земя за жилища, църквата да гони депутати и още от идеите на Янев

Янев откри брифинга си като се похвали. Той заяви, че е постигнал всичко в кариерата си, получил предложения за работа, включително и в чужбина, но избрал дълга и затова създал партията и се впуснал в предизборната надпревара. 

Бившият служебен премиер открои като основен проблем демографската катастрофа, която нарече "майката на всички проблеми".

Стефан Янев: Не виждам реваншизъм в служебния кабинет на Донев

Той заяви, че в тази насока партията му си поставя целта всички хора с български произход, живеещи в български диаспори, да получат българско гражданство. По думите му това са около 3 млн. души. Той предлага от Българската банка за развитие да бъде осигурен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд на тези хора да бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище. Втората цел на партията е промяната на данъчната система по модела "една държава, две данъчни системи". Освен това партията иска да въведе принцип на мандатност в обществения сектор, както и политически борд. В този борд, според идеите на "Български възход", следва да участват представители на църквата, БАН, бизнес сдруженията и синдикатите. Пред тях народните представители трябва да отговарят, а когато изгубят доверието на борда - да напускат парламента. Освен това Янев предлага в партийните листи да влизат само хора, събрали поне 300 подписа в тяхна подкрепа.

Мандатоносителите на "Български възход"

Относно партиите мандатоносители -  "Свобода", "Партия на зелените" и "Земеделски народен съюз", с които се регистрира за предстоящите предсрочни избори (процесът по регистрация на партията все още не е завършил - б.а.), Янев обяви, че те били съмишленици. Той обяви, че основен критерий за него при изборът на мандатоносители била дали те са регистрирани и могат да се включат в предизборната надпревара. ("Свобода" е основана преди 15 години от близкия до Волен Сидеров Павел Чернев. Чернев членуваше в "Атака", но бе изгонен след размяна на обвинения между него и Сидеров. "

Партия на зелените" е създадена след разцепването на Зелената партия на Александър Каракачанов. Инициатор на разцепването и първи лидер на партията е  бизнесменът Христо Порточанов. Партия "Земеделски народен съюз" е създадена преди 14 гоини след разцепването на БЗНС-Народен съюз с лидер Анастасия Мозер.

Съюзът участваше, заедно с ОДС, в управляващата коалиция, издигнала кабинета на Иван Костов. В момента начело на ЗНС е Румен Йончев. През годините той бе депутат на БСП, сътрудник на Яне Янев и Николай Бареков, а миналата година бе в листите на "Изправи се! Мутри вън!" на Мая Манолова.)

Възможните коалиционни партньори

Янев каза, че ако партията му влезе в бъдещия парламент, те няма да имат "червени линии" за евентуални коалиционни партньори, стига бъдещите им партньори да приемат целите, с които влизат в политиката.

Тошко Йорданов: Трябва да има правителство със същите четири партии

Той добави, че за "Български възход" членството в ЕС и НАТО е важен геополитически избор, който България е направила. По думите му страната трябва в максимална степен да използва възможностите, които те дават. Янев добави, че България трябва да приеме еврото, но когато е готова. По този начин той изключи евентуалното коалиране с "Възраждане" на Костадин Костадинов.

Янев брани Ковачки

ВАС се произнесе за спирането на работата на ТЕЦ „Брикел“

Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен защити ТЕЦ "Брикел" на Христо Ковачки, която в края на юли бе затворена от кабинета "Петков". Впоследствие ВАС разреши на "Брикел" да работи. Според бившия премиер енергетиката на топлоцентралите на въглища и на водноелектрическите е единственият национален ресурс, с който България разполага. Затова те трябва да бъдат запазени и развити. Все пак Янев отрече да познава Ковачки и заяви, че за него най-важното е да бъдат запазени работните места на работещите в централата. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1453 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.08.18 | 15:46

11
Да ти е.. майкат. Путинарски робе!
Еми...

2022.08.18 | 15:11

10
Всички червеи кланящи се на Дьбь,Киро тъпчото и Боко тиквата ще бъдат рязани на банциг
Еми...

2022.08.18 | 15:10

9
Ще лапам фалоси във възхвала на Усрайна и янките ще се побъркат когато смелия Янев пусне руска евтина и прясна газ
Еми...

2022.08.18 | 15:09

8
Всички предатели, травестити,и всякаква жълтопаветна измет трябва да се обединим и да ядем лайна за да изпускаме повече пръсни
Еми...

2022.08.18 | 15:08

7
Ко стана е педрази позорни върете да се думкате Янев трябва да тупа койруци при Владимир Путин
Да гласуваш за ПП илиДБ все едно за герб

2022.08.18 | 14:00

4
Те ще направят дясна коалиция след изборите по нареждане на Брюксел+ ДПС в сянка. Затова всеки който възнамерява да гласува за една от трите трябва да помисли дали иска коалицията. Аз съм гласувал преди за герб, след това по един път за ИТН, ДБ и ПП, но съм разочарован и от 4 те партии. Сега възнамерявам да гласувам за друа.

2022.08.18 | 14:54

6
добре, копейкин, действай.
The Lord

2022.08.18 | 13:32

1
"Комунизмът си отива..." Отива си, ама утре, Васко... Вече 33 години не е мръднал и на милиметър! Децата могат да спят спокойно, едва след като и последният с БКП билет си отиде завинаги от политиката.
Никога комунизма не е отишъл щом ББ е на свобода

2022.08.18 | 14:03

5
Той е бивш сериозен член на БКП, шеф на охраната на Живков и от началник служба в ДС на комунизма
.

2022.08.18 | 13:47

3
Кой и тоя темерут и кво работи?
Еми...

2022.08.18 | 13:44

2
янев от "болхарский закат" не "разговаря" с гъзпром, а слуша и вика "служу путину!"

Добави коментар

Водещи новини