Стефан Янев: Най-важното е тази зима да не останем гладни и на студено

  • 02 август 2022 17:50

  • 3182
  • 4
Стефан Янев: Най-важното е тази зима да не останем гладни и на студено
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Новото служебно правителство ще трябва да решава проблемите на хората. Тези проблеми ще задават дневния ред на този кабинет. Това заяви в ефира на Nova news лидерът на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Той не пожела да дава персонални оценки на министрите, но изрази надежда "тези хора да работят за българския държавен интерес и да имат поведение на държавници".

Гълъб Донев: Служебното правителство не е Б отбор в управлението на България

По отношение на Гълъб Донев Янев посочи, че предвид факта, че неговата специализация е в сферата на социалната политика, това е ясен знак, че социалната политика ще бъде един от приоритетите на служебното правителство.

Важна задача на това правителство е да се подаде сигнал, че тези кризи, които са в момента, могат да бъдат решени. Смятам, че този кабинет притежава качествата да търси балансирани решения. Решения ще бъдат търсени в посока и на това да не останем гладни и на студено тази зима, коментира бившият служебен премиер.

Стефан Янев: Имах своите основателни подозрения, че правителството ще се разпадне

По темата с "Газпром" лидерът на "Български възход" е на мнение, че това служебно правителство трябва да даде отговор на въпроса дали ние сами си спряхме газа, или някой друг ни го спря.

Не искам да звучи конспиративно, но защо газът беше спрян само на България и на Полша в началото, а след това всички останали държави намериха начин да получават газ при поставените от Русия условия? Защо ние не намерихме този механизъм? Повечето от кризите се задълбочиха, вместо да бъдат разрешени, обясни още Янев.

По думите му неговата партия ще се бори за нов диалог в политиката и търсене на съгласието и общите идеи, а не на омразата и разделението.

Стефан Янев разкри целите, заради които е създал новата партия

Ние търсим нишата на съгласието, на общите идеи. В момента изглежда, че всеки е срещу всеки и всяка партия се занимава със собствения си дневен ред. В момента винаги намираме за какво да сме разделени, а не намираме общите приоритети, уточни Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

В заключение поясни, че партията е в процес на регистриране и очаква следващата седмица съдът да излезе с решение. През следващата седмица също така партията ще обяви и своите приоритети на пресконференция.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3182 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.08.02 | 22:09

4
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
До Соросоида Стенан Янев

2022.08.02 | 19:04

3
Най важното е ти да не се добираш до власт соросоид мръсен, че ще вакараш пак зеления сертификат и ще фалираш маса бизнеси и маса народ ще остане бвз работа
..

2022.08.02 | 19:03

2
Най важното е ти да не се добираш до власт соросоид мръсен, че ще вакараш пак зеления сертификат и ще фалираш маса бизнеси и маса народ ще остане бвз работа

2022.08.02 | 18:57

1
Що бе Стефане , Ми крайно време е да видим озверял гладен народ който избива политици наред без да избира и подбира. Кой ще го спре ? Олово , глад .

Добави коментар

Водещи новини