Тошко Йорданов: Трябва да има правителство със същите четири партии

  • 15 юли 2022 14:45

  • 2090
  • 26
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По-добре е в тази кризисна ситуация да има правителство. Според нас е най-добре със същите четири партии, защото като основни положения и цели сме сходни и не се различаваме. Имаме разминавания, но те са по-малки от общите ни цели.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

„За разлика от ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“, с които нямаме допирни точки. Самата коалиция би трябвало да се структурира по доста по-практичен и човешки начин, в който да няма издаване на заповеди, а да има партньори. Основната причина да се разпадне коалицията са Кирил Петков и Асен Василев. Би било добре, ако е възможно, политическите лидери да отстъпят встрани“, добави той.

Радев връчва третия мандат на БСП?

Според него в конкретния случай е по-добре в изпълнителната власт да са експерти, а на политически лица. „Заради политически проблеми се стигна до тази криза. Ако външно министерство беше оставено да работи спокойно като експерти, съм убеден, че щяхме да имаме по-добър резултат за РСМ от този, който предложиха французите“, добави Йорданов.

Той добави, че ако ИТН получат мандата за съставяне на кабинет, ще са отворени за диалог с бившите си коалиционни партньори. „Няма да слагаме червени линии за бившите си коалиционни партньори като да казваме, че няма да говорим с тази партия или ще говорим само с депутатите й“, посочи Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Минчев разкри предлагано ли му е премиерското място

Радев ги попита дали са склонни кандидатът за премиер да не е от ИТН, ако им връчи мандата. Йорданов му отговори, че нямат подобни претенции. „Мислим, че бъдещите коалиционни партньори трябва да стигнат заедно до решение за това кой ще е министър-председателят така, че да обедини поне тези четири партии. Нямаме твърдо условие да е на всяка цена от ИТН. Никога не сме били с амбицията да тикаме някой отпред само защото е от ИТН“.

Балабанов обясни: ИТН ще положат максимални усилия за нов кабинет

„Решение на вашата партия беше да напуснете правителството, което изправи 47-ото Народно събрание пред необходимостта да излъчи ново управленско мнозинство или да отиваме на нови предсрочни парламентарни избори. Важно е да споделите каква е вашата позиция по отношение на усилията за създаване на ново управленско мнозинство, около какви приоритети вие виждате сформирането на ново правителство, отворени ли сте за диалог, към кои политически формации и при какви условия, поддържате ли още червени линии по някои принципни положения, имате ли имена в т.нар. забранителен списък по отношение на едно ново управление и как виждате развитието в тази ситуация. В период на тежки кризи оставянето на страната без парламент е голямо изпитание и за хората, и за политическата система“, каза още държавният глава.

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

Йорданов му отговори: „Точно вие много добре знаете, че един от нашите коалиционни партньори наруши коалиционното споразумение и решението, което взехме тук при вас на Консултативния съвет. Не бих казал, че ние сме напуснали правителството и сме довели ситуацията досегашната. По-скоро неспазването на националните интереси от нашите коалиционни партньори доведе до тази ситуация. Винаги сме смятали, че политическите обещания трябва да се спазват. Националните интереси са над политическите пристрастия и ангажиментите, поети към чужди държави“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2090 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2022.07.16 | 13:19

25
Е.ете си майката.Само избори.
Истинска промяна - вдига Семерджиев в ПП

2022.07.16 | 18:06

26
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат.
тошку

2022.07.16 | 11:49

24
така ли наредиха краварите хаха тошки маймунски палячовци сте, ясно е че не заради македония напуснахте коалицията ... а заради бнб, верно е че прокопиев иска всичко и вие само да сте патеричка
Можете ли?

2022.07.15 | 21:56

22
Можете ли да ги забравите тези трима "депутати", че и "политици"?! В средата е фъфлещата учиндолска слугиня - Митевата " юристка" на чалгарите, чийто дълъг нос върви два метра пред еня и перчи на минувачите? Единият до нея е Балабана Джебчията, който пребърква джобовете на околоните, вади разни хартийки и ги развява по телевизиите! Освен това гледа много кръвнишки и обикновено хората като му видят тлъстата мутра с грозната брадавица, веднага затварят телевизора, защото ако някой е със слаби нерви, може да получи инфаркт от страх и ужас! А третият, онзи 152-сантиметров "виден" санитар на сакатия им лидер, дето пък не може да мръдне от дивана, та охранителите му - мутри от фирмата на Таки го влачат до тоалетната, ако Тошко Хаджията, Балабана Джебчията и Митават хубавица не са наблизо да му сменят памперсите! Можете ли, българи, да забравите тези нищожества, тези скъпо платени изпълнители на мокри поръчки, възложени им от Кремъл, от мафията и от мутрите - все ортаци на Сакатия?! Помнете ги, българи, помнете ги ,защото, въпреки че вече са на бунището, като нищо сарайският им началник - милиардер, ще им накупува "избиратели"!
много си прост

2022.07.16 | 11:47

23
джендеро-либераст малоумен
Анонимен

2022.07.15 | 21:18

21
На Продължаваме Промяната им предстои съдбата на Имаше Такъв Народ!
Анонимен

2022.07.15 | 15:03

2
Само коалиция ПП- ГЕРБ може да донесе стабилност на България! ПП преиграват с корупцията в ГЕРБ и " непоносимостта " си към него!
Анонимен

2022.07.15 | 18:05

20
Две неща харесвам на Кирил Петков. Че изгони част от руските шпиони и Капитан Андреево. За друго не се сещам.
Анонимен

2022.07.15 | 15:50

12
Избирателите на ГЕРБ са мнозинство! Временното крехко мнозинство на ПП и шарената безпринципна коалиция никога няма да доведат до стабилно управление на България!

2022.07.15 | 17:05

19
проституткииии
Умник Гюро

2022.07.15 | 16:19

18
На Тошко Африканеца май му бутнаха парички под масата, защото сега запя друга песен. Нали уж чалгарите бяха напуснали коалицията и управлението? Срама нямат тези педерюги.
Доростолски

2022.07.15 | 16:10

17
НАНИЗАН НА хОйа.... не му е нужен вазелин, геврека му е широк като устата- общинска вагина на простО Киро
Доростолски

2022.07.15 | 16:09

16
НАНИЗАН НА хОйа.... не му е нужен вазелин, геврека му е широк като устата- общинска вагина на простО Киро

2022.07.15 | 16:08

15
НАНИЗАН НА хОйа.... не му е нужен вазелин, геврека му е широк като устата- общинска вагина на простО Киро

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини