Министър Иван Шишков: Този участък, на който стана катастрофата със сръбския автобус, не е проблемен

  • 15 август 2022 08:07

  • 2456
  • 4
Министър Иван Шишков:  Този участък, на който стана катастрофата със сръбския автобус, не е проблемен
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

"Тази част от магистралата, в която стана тежката катастрофа, е въведена в експлоатация през 2012 година, този участък не е от проблемните. Очевидно е, че след няколко години, ще се наложи да му бъде направен основен ремонт. Няма проблем там. В България през последните години повече се говореше, отколкото да се строят магистрали. Магистрали не са се строяли в цялост и те са малки, не стигат за трафика. Имат много лоши връзки и много трагедии по пътищата".

"Не сме богата държава, и не трябва да си позволяваме да строим на парче".

След катастрофата със сръбски автобус: Транспортират две от пострадалите деца в „Пирогов”

Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по в ефира на БНТ.

"КЗК спря поръчките за зимното почистване. АПИ са виновни, че са направили негодна поръчка, а наказанията са абсолютни реални. Тези поръчки доведоха до това държавата да изпадне в много тежка юридическа ситуация. Те искаха да принудят Народното събрание да удължат старите договори. Зимното поддържане ще започне избор на изпълнители и подготовка, това ще стане в края на септември", обяви Шишков.

"Имах среща с пътните фирми, запознах се със ситуацията. Пътните фирми ясно разбраха, че това, което искаха от предния кабинет, ние няма как да го направим, тоест да изплатим парите, които искат. Те станаха жертва на политическите процеси", смята още служебният министър.

Росица Валентинова
2456 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.08.15 | 10:19

1
И тоя шишко, главен-гладен архитект, не мога да се наяде добре с рушвети от общината, затова го настаниха в министерството. Дано там да успее да се наяде с рушвети.

2022.08.15 | 10:50

2
не е проблемен в лявата лента ама ти не се возиш в дясната никога.....

2022.08.15 | 11:24

3
Там точно в дясната лента е проблемен

2022.08.15 | 11:25

4
Затвор за боко

Добави коментар

Водещи новини