Министрите Алексиев и Шишков проверяват интерконектора с Гърция

  • 10 август 2022 15:09

  • 935
  • 3
Министрите Алексиев и Шишков проверяват интерконектора с Гърция
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и служебен министър на транспорта Христо Алексиев и служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков започнаха проверка на интерконектора с Гърция от газоизмервателна станция „Стара Загора“. Двамата отказаха всякакви коментари пред присъстващите журналисти, предаде БТА Газоизмервателна станция „Стара Загора“ е първият обект от планираната днес проверка от министрите на интерконектора между България и Гърция.

Кранът на интерконектора е отворен, азерският газ се очаква да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с капацитет три милиарда кубически метра до Стара Загора. От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.

Теодора Георгиева, българският директор на компанията „Ай Си Би Джи“, която е лицензирана като оператор на газопровода, преди месец обяви, че са готови да изнасят за Молдова и Украйна. Заедно с нея на проверката днес присъства за първи път и гръцкият представител Георгиус Сатлас.

Ще инспектират трасето в българския участък на интерконектора с Гърция

В дружеството половината от акциите са на „Български енергиен холдинг“ и гръцко-италианската компания „Посейдон“, в която са акционери италианската „Едисон“ и гръцката „ДЕПА“.

По-късно днес министрите ще посетят и други участъци от трасето на интерконектора.

Константин Тодоров
935 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
министер Шишо-Бакшишо

2022.08.10 | 18:41

3
Асс проферявам само пачките дет ше натрупам за 0-време!!
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.10 | 16:18

2
Какво стана, оправиха ли "техническите грешки"? Работа на "инспекция" имат толкова, колкото имаше и тиквоча, който го мота 12 години.
PaulaFox

2022.08.10 | 15:30

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини