Почина проф. д-р Ангел Шишков

  • 01 декември 2021 14:25

  • 11838
  • 0
Почина проф. д-р Ангел Шишков
© pixabay

На 30 ноември ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на футболната игра у нас проф. д-р Ангел Шишков.

Почина бохемът Николай Колев

По този повод от Българския футболен съюз излязоха със съобщение:

"Българският футболен съюз с прискърбие съобщава, че вчера ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас – проф. д-р Ангел Шишков. Той е роден през 25 февруари 1944 г. в Брацигово. През 1970 г. печели конкурс за преподавател в треньорската катедра на Висшия институт за физическо възпитание и спорт. Между 1986 и 1993 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“ към НСА. Един от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас. Ръководи в продължение на 12 години Треньорската школа по футбол и благодарение на изключителната му експертиза е адаптирана най-модерната методология в обучението и подготовката на треньорски кадри в България според изискванията на Европейската и Световната футболна централа. От 1979 г. е лектор при треньорския панел към УЕФА и ФИФА.

Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов изказват искрените си съболезнования към семейството и близките на проф. д-р Шишков".

Редакцията на Novini.bg изказва съболезнования към близките на проф. д-р Ангел Шишков.

Novini.bg
11838 0

Свързани новини

Водещи новини