Назначени са трима зам.-министри

  • 11 август 2022 19:02

  • 1894
  • 0
Назначени са трима зам.-министри
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

За заместник-министър на земеделието е назначен Тодор Джиков. Той притежава голям управленски опит в сферата на производството, преработката и търговията на селскостопански продукти. В периода 2020 г.-2021 г. Джиков е бил съветник на министъра на земеделието. По образование е икономист.

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна инфраструктура“, като в периода февруари 2017 г. – януари 2022 г. е бил генерален директор на държавното предприятие. Висшето му образование е в сферата на управлението на транспорта и управлението на проекти.

Десислава Георгиева е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Заемала е различни длъжности в МРРБ в рамките на професионалното й развитие, като от 2018 г. досега е била директор на дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в министерството. Завършила е международни икономически отношения в УНСС.

Кабинетът наложи промени в състава на Надзорния съвет на НОИ

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини