Гечев за служебния кабинет: Не очаквайте изненади, а държавност в пълна степен

  • 10 август 2022 09:57

  • 655
  • 1
Гечев за служебния кабинет: Не очаквайте изненади, а държавност в пълна степен
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

„Не очаквайте изненади от наша страна, а държавност и то в пълна степен. А новото правителство, което дойде, ще трябва да вземеш тежки решения. От служебното правителство ще остане добро наследство”. Това заяви служебният земеделски министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. в ефира на Нова телевизия.

Той категорично заяви, че проблем с изхранването на населението - няма. „Зърнени култури, включително пшеница, имаме. Реколтата е добра, по-слаба от миналата година, но нямаме проблеми с това”, каза Гечев.

Ресорният министър каза още, че подготвя план за подпомагане на уязвимите групи през зимата. „Опитваме се да организираме нещата така, че уязвимите групи да са осигурени за зимата, включително подсилваме добивите, реорганизация кой да получава дадената дървесина и се опитваме поне за тези социални групи да са нормални цените. Всички инструменти, които Министерство на земеделието има, ще бъдат използвани в тази посока”, заяви той.

Кой е Явор Гечев - служебен министър на земеделието

Гечев отправи и заплаха към занимаващите се с незаконна дейност в горите  като каза, че те „ще бъдат с немалки проблеми в следващите месеци” докато служебното правителство управлява. “Демонстрацията на държавност е важна”, категоричен бе служебният министър.

Той постави цели за него и Министерство на земеделието за следващите 3 месеца. „Трябва да се завърши целият стратегически план, който представлява всичко, което ще прави държавата в следващите 5 години - в него са заложени програмата за развитие на селските райони, директните плащания за земеделските производители и редица други инструменти”, поясни Гечев. „Планът за възстановяване и устойчивост също трябва да започне да се прилага в следващия месец и половина”, допълни още той. 

Калина Христова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.10 | 11:01

1
Логичният въпрос е: защо просто не затворим гейовете, трансджендърите и педофилите в концлагери? Тогава вече няма да има маймунска шарка и обикновените хора ще заживеят нормално.

Добави коментар

Водещи новини