Премиерът Донев разпредели ресорите на вицепремиерите

  • 04 август 2022 16:38

  • 1383
  • 7
Премиерът Донев разпредели ресорите на вицепремиерите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. 

Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на отбраната, на правосъдието и на електронното управление. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Архиви“. 

Кой е служебният вътрешен министър Иван Демерджиев?

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на иновациите и растежа, на туризма, на енергетиката, на околната среда и водите и на земеделието. В ресора на вицепремиера са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство. 

Кой е Христо Алексиев - служебният министър на транспорта?

Заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на здравеопазването. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и с Държавната агенция за закрила на детето. 

Кой е служебният социален министър?

В ресора на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов е Националният статистически институт. 

Кой е служебният министър по управление на европейските средства Атанас Пеканов?

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1383 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
бкп в белене

2022.08.04 | 17:16

1
има ли някой от тия презервативи, който да не е бкп/дс/дкмс??!?!

2022.08.04 | 18:09

6
Риторичен въпрос

2022.08.04 | 18:08

5
Не
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.04 | 17:46

2
Корнелия Нинова.
радев

2022.08.04 | 17:53

3
оправяй държавата ще има на 3 месеца избори фигуранте
Умник Гюро

2022.08.04 | 18:01

4
Бандитската шайка на тиквите, безлико издание.
ДРУГАРЯ ЧИНГИЗ

2022.08.04 | 19:59

7
ВИКТОРИЯ МАРИНОВА, ВАЛЬО ТАНОВ, МИШО БИРАТА И ЖЕНА МУ, ЛЮБЕН ГОЦЕВ ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЕКСХУМИРАНЕ НА 22 АВГУСТ :)

Добави коментар

Водещи новини