Социалният министър благодари на възрастните за волята и твърдостта, с които се борят за съхраняването на традициите

  • 01 октомври 2022 19:10

  • 550
  • 3
Социалният министър благодари на възрастните за волята и твърдостта, с които се борят за съхраняването на традициите
© Булфото (архив)

"Благодаря ви за волята и твърдостта, с които се борите за съхраняването на традициите, ценностите и добродетелите на вярата". Това е част от посланието на служебния министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност по повод на  Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, публикувано на сайта на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

"Той изразява признателност за усилията на възрастните да възпитат младите поколения да бъдат добри, честни и достойни хора. Оценявам високо полезните уроци, които всеки ден продължавате да давате и на нас, отговарящите за формирането на държавните политики", заявява Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност.

Първи октомври отваря и огромната тема за политиките за възрастните хора, повишаването на качеството на техния живот и насърчаването на активния им живот в добро здраве, отбелязва той. Според него тези цели няма как да бъдат постигнати без устойчив ръст на техните доходи, което по думите му е сред приоритетите на служебното правителство и МТСП.

Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност посочва, че разбира добре трудностите и предизвикателствата, които се налага възрастните да преодоляват ежедневно в днешните нелеки времена. Основна наша задача е всички Вие да имате адекватен пенсионен доход и достъп до качествени и ефективни социални услуги в общността и в домашна среда, допълва той. Ще продължим да предприемаме мерки и действия, които да насърчават Вашата активност и да Ви осигуряват равни възможности за пълноценно участие в икономическия и социален живот на обществото, отбелязва министърът.

Той пожелава на възрастните хора здраве, бодро настроение, щастие и спокойни дни, в които да се радват на семейството и приятелите си.

От 1991 г. Международният ден на възрастните хора се отбелязва в много държави по света с дейности за повишаване на емпатията и чувствителността на обществото към проблемите, пред които те се изправят. Днешният ден ни напомня, че уважението и грижата за възрастните са белег за развитието, зрелостта и солидарността на всяко общество, отбелязват от МТСП.

Поздравления по повод Международният ден на възрастните хора отправи и президентът Румен Радев. Хората от третата възраст заслужават не само признателността на децата и близките си, но и подкрепата на държавата – целенасочена и ефективна социална политика, която да повиши стандарта на живот, смята той.

Радев с обръщение към възрастните хора: Цялото ни общество е в техен дълг

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
550 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.01 | 21:12

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.01 | 19:51

2
Само че Комунизма, се оказа наркокартелище, и Възрастните хора са живели в лъжа. Сюжета е криминално-сюреалистичен, с неуспешен край
Веско Григоров от град Левски

2022.10.01 | 19:49

1
Докато ви чакам да вземете мерки за нас пенсионерите , благодаря на банковите служителки от клона на банка ДСК под петолъчката на булевард " Дондуков " , че измамихме мой колега да вземе кредит, но парите ги взех аз и си погасих моите стари кредити . Сега той да си го изплаща .

Добави коментар

Водещи новини