Георги Свиленски посочи кога и с кого стартират преговорите за кабинет

  • 19 юли 2022 08:03

  • 1778
  • 5
©
Слушай новината Слушай новината

"Надявам се,че не само президента убедихме, а и обществото. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше партията, която се държеше най-адекватно и смирено, положихме всички усилия да има редовен кабинет". Това заяви в ефира на БНТ Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Служебното правителство не може да свърши нашата работа, може само да организира изборите. Мисля, че и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на разбра това. Нови избори оставят държавата без бюджет, без законопроектите, които трябва да бъдат приети, за да усвояваме парите по Плана за възстановяване и устойчивост и редица други проблеми, които без действащ парламент не може да се решават", добави той.

"През изминалите месеци се поставиха много разделителни линии, партньорите прекрачиха и някои личностни граници. Нека всяка партия да си гледа политическото пространство".

Програма вече има, върху която ще седнем да говорим, само трябва да изчистим проблема с комуникацията помежду ни и мисля, че всичко ще се нареди.

"Днес в 10 часа стартираме разговорите с "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". В момента, в който сме готови, ще обявим решението си. Няма да бавим мандата. Парламентът трябва да продължи да работи. Преговаряме с легитимните ръководтсва на партиите, няма значение кого ще изпратят при нас", заяви той.

БСП започва преговори за нов кабинет

"Заявихме вече нашата позиция по отношение на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и поста му на премиер, и всичко е заради руските дипломати. Толкова. Колкото по-бързо се случат разговорите и стигнем до решение, толкова по-добре", според Свиленски.

"Предполагам, че в един бъдещ кабинет, ще има размествания, няма да е в същия състав", добави Свиленски.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1778 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.07.19 | 10:15

5
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИ
99% няма да има кабинет, щото Слави

2022.07.19 | 10:08

4
Избра мафията, ПП не иска с него повече в едно правителство. Освен това Слави след изборите е аут от политиката, но тогава има голям риск за коалиция между ПП, ГЕРБ, ДБ + в сянката ДПС .
Г

2022.07.19 | 09:08

3
Положихте всички усилия да крадете все повече и повече долни подли комунисти

2022.07.19 | 08:36

1
Помияр

2022.07.19 | 08:42

2

Добави коментар

Водещи новини