Доц. Петър Чолаков: Не мисля, че БСП ще реализират този мандат

  • 18 юли 2022 21:10

  • 1298
  • 1
Доц. Петър Чолаков: Не мисля, че БСП ще реализират този мандат
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Най-вероятният сценарий остават предсрочните избори. Не мисля, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и този път ще реализират този мандат. По-скоро трябва да мислим кой ще бъде следващият служебен премиер. Това коментира в предаването "Денят на живо" поо Нова нюз политологът доц. Петър Чолаков.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

"Служебният премиер ще бъде огледало на Радев, така ще се види къде се позиционира той. Може би експертна фигура с намигане към пролевите, със социална ориентираност. Партиите се настройват за предсрочни избори. ПП, ДБ и ИТН си мисли сериозно за изборите. Очаква се по-фрагментиран парламент и по-трудно за сформиране правителство", сподели той. 

Президентът Радев връчи третия мандат на БСП

Според него част от мотивиите президентът да връчи третия мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е, че е влязъл в политиката благодарение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"През първия си мандат той се опитваше да бъде еднакво привлекателен за избирателите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и за пронатовските такива. Позицията му против въоръжаването на Украйна обаче вече проруска", смята Чолаков. И допълва, че Радев говори по друг начин в чужбина - заема по-натовска позиция, а у нас се съобразява с очакванията на българските избиратели.

По думите му у нас има трима големи майстори в политиката "на двата стола" - Борисов, Радев и Нинова.

"От една страна тя говореше, че няма да се изнася оръжие, а е публична тайна, че това се случва. "Има такъв народ" са универсалният донор. От една страна са разрушители, от друга са градивни. Сега на тях се гледа като на донор за управленско мнозинство, имат двойнствена роля", отбеляза политологът. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Диди

2022.07.18 | 22:35

1
Кражбите се усладиха на цялата коалиция, краде се през инфлацията затова надуват цените. Душа и дупе дават само да са на власт.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини