Сандов разкри има ли шанс за съставяне на правителство с мандат на БСП

  • 18 юли 2022 10:56

  • 4935
  • 8
Сандов разкри има ли шанс за съставяне на правителство с мандат на БСП
© Нова тв

"Затруднява се ситуацията след като президентът реши точно на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да връчи третия мандат. Не беше съвсем неочаквано, но очакването на част от коалиционните партньори беше мандатът да дойде при "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". По-трудно може да се състави правителство с мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но шансове има".

Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS министърът на околната среда и водите в оставка Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е.

По думите му оттук насетне трябва да последват разговори, отърсени от комуникационни товари. "Трябва да помислим възможно ли е и при какви компромиси може да се случи управленско мнозинство. Други партньори извън бившата четворна коалиция, не могат да бъдат идентифицирани. Ако правителството стъпва на идеите на предната коалиция и идеологията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да надделява, може да се получи. Представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще вкарват клин, разделителна линия, но това е неизбежно", смята Сандов.

Има ли шанс за нов кабинет?

Според него не може да се протака връщането на мандат, ако не се постигне съгласие. "Газпром" е участникът, който развали договора едностранно. Каквото и да правим за възобновяване това означава да отговорим на условия, които не са по договора, което означава нов договор. Можем да имаме готовност за изпълнение на съществуващия договор. Ако Путин реши да спре газа на Европа така или иначе ще попаднем в обсега на това решение", подчерта министърът в оставка. И допълни, че ако БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска подновяване на отношенията с "Газпром", то ще трябва да стане при старите условия, а плащането в рубли е неуместен ход.

"Трябва да търсим ограничение на нуждите ни от газ и да продължим с намирането на алтернативи на доставки на газ - азерски и втечнен", отбеляза той. 

Относно състоянието на МОСВ Сандов бе категоричен, че промяна има. "Ние сме министерството с най-много наказателни процедури и забатачени процедури от 2014 г. Всички зони по "Натура 2000", които трябва да излязат с мерки за управление, трябваше да са готови преди 8 години. Рискуваме да не можем да реализираме определени проекти с европейско финансиране. Поставили сме си за цел да намалим с над 1/3 наказателните процедури - 3 бяха затворени, през септември още 4. Сега се отвори друга - да не се допуска убийството на делфини в Черно море. Забранихме фермите за норки и намалихме замърсяването", сподели Сандов. И уточни, че е видял много предпоставки за корупция и нелогични действия в МОСВ.

За него в ТЕЦ "Брикел" вероятно има "чадъри" и сигурно на лица на по-ниските етажи в отговорните ведомства ще понесат своята отговорност, а ще бъдат подадени сигнали и за конфликт на интереси. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4935 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Христов

2022.07.19 | 10:00

8
Борислав Сандов е политически аутсайдер и не може да споделя градивно мнение за съставянето на кабинет! Никой нормален политик няма да го допусне в следващ кабинет!
НЕПОЗНАТ

2022.07.18 | 16:10

7
БРАВО Г-Н САНДОВ. ВИЕ СТЕ НАЙ- ДОБРИЯ МИНИСТЪР НА ОКОЛНАТА СРЕДА ДО СЕГА. ЕВАЛА.
Десо

2022.07.18 | 15:23

6
Как така "разкри" като той идея си няма какво се случва изобщо? Да го правят министър беше една от най-големите грешки.
Гражданин

2022.07.18 | 15:14

5
Изчисти първо дирекция отпадъци и РИОСВ София и тогава може и да се получи нещо

2022.07.18 | 14:28

4
Помияр
Милана

2022.07.18 | 13:58

3
Сандов, ти какво очакваше, на теб ли да го връчат или нещо сега не ти излизат сметките
Бай Пешо

2022.07.18 | 12:13

2
БОЖЕ МОЛИМ ТИ СЕ ПОКАЖИ МИЛОСТ И ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ Ч У М А Т А...
народен глас

2022.07.18 | 11:27

1
махайте се да не ви изгонат с камъни

Добави коментар

Водещи новини