Първан Симеонов: ПП и Радев са в дилема

  • 06 юли 2022 17:55

  • 1922
  • 1
Първан Симеонов: ПП и Радев са в дилема
© Нова Нюз

Мисля, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" генерално имат дилема – една част от хипотезите е, че трябва да се случат определени неща, трябва да има стабилност в страната, трябва да направят всичко възможно, за да останат. Втората хипотеза е – "начинът, по който ни свалиха, ни даде много добра топка, защо да не използваме момента и да не отидем директно на избори". Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз политологът Първан Симеонов.

Тези две хипотези се бият. Според мен те в момента се двоумят, заяви той.

Те могат да оползотворят импулса от свалянето на Никола Минчев. Смятам, че сред тях има хора, които мислят, че трябва да има стабилизация на страната, да не се ходи на нови избори. Това е и масовата нагласа в обществото. На този фон ми се струва, че коалицията проявява отговорност, посочи Симеонов.

Големият въпрос е какво ще надделее – да се оползотвори този импулс или да се осигури стабилизация на страната, добави той.

Вижте управленската програма на кабинета "Василев"

Ако не стане с този мандат, е възможно да стане и с третия мандат. Виждаме, че Христо Иванов в момента се държи много гъвкаво. Той се държи най-конструктивно в момента, отбеляза политическият анализатор.

Президентът също е в дилема – не му се иска да изглежда отговорен за една тежка зима, а от друга страна, с оглед на конфликта с правителството, той е показал, че е честолюбив и може да поиска да си върне, каза още Първан Симеонов.

Последвайте канала на

1922 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ох,

2022.07.07 | 00:12

1
искам да ти се изцъксм на окосменото путенце.

Добави коментар

Водещи новини