Каримански: Отговорно поведение е всеки един да опита да състатви правителство, без да се поставят червени линии

  • 06 юли 2022 17:24

  • 802
  • 6
Каримански: Отговорно поведение е всеки един да опита да състатви правителство, без да се поставят червени линии
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Има втори шанс за съставяне на правителството, дори и да се използва последния мандадт. Има шанс и трябва да се възползваме от него. Това заяви депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Любомир Каримански в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

До този момнет не знам да сме получи покана за преговаряне. Аз също апелирах, че ако бъдем поканени да не се притесняват от това каква група "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" ще излъчи за преговори. Тя ще бъде експертна група. Ако бяхме получили покана можеше да пратим експерти, без ръководството на партията. Не ми се иска внушенията, които се правят, че кръгът на лицата, които няма да са допуснати до преговори трябва да се разширяват, каза още Каримански.

Както темата за БНБ, така и всички останали са дребнави. Не съответстват на коалиционното споразумение и на преговорите, в които трявба да заседнат в сериозната програма. Необходимо е да имаме ясна програма с времеви график. Видях точките, които представиха, но трябва да бъдат разписани още по-подробно. Мерките трябва да ни е ясен процеса, който да изминем, за да станат те, добави депутатът. 

Вижте управленската програма на кабинета "Василев"

Важно е да знаем кога и как е разписан процеса за някой закон. Той не може да се прави в последния момент. В законодателството трявба да бъдат съобразени толкова норми. Например закона за ДДС се опитваме да го отворим три пъти. Това води до неустойчивост на този закон. Това е лош сигнал и за инветорите и тези, които очакват стабилна данъчна система, допълни още той.

Каримански коментира и евентуалното връчване на третия мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Отговорното поведение би било всеки един да направи всичко възможно да се състатви правителство, без да се поставят червени линии. Сегашното връщане на поставяне на гранции само затруднява ситуацията и не концентрира енергията върху законодателната дейност, която трябва да се свърши, посочи той.

Отнонсо актуализацията на бюжета Каримански отбеляза, че се е наложило прекрояването му, така че бъде обърнат към гражданите с необходимост.

Финасовите средства да бъдат насочени към уязвимите групи и към бизнеса, който да развива дейността си. Най-ниското ниво по доходна политика беше отразено в този бюдбет. По време на гласуването 230 депутати одобриха от приходната част, която беше оспорвана. Показа се, че дори са рзчетите на Министерство на финансите за юни тя е изпъленна. В докалада на Европейската комисия за декември България е сред водещите страни за несъбираемост за ДДС, уточни Каримански.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
802 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
6789345

2022.07.06 | 20:34

6
Вие сте па едни експерти. Крадец от сметките на хората вложители в банката и Рупчева експерта на библиотекарския .

2022.07.06 | 18:38

5
кypво на митрофанова, КОЙ събори правителството?
Не

2022.07.06 | 18:20

3
Нали Повечето гласуваха на “новите” щото Слави бил еди къв си…. На ви сега новите, младите, образованите….
6789345

2022.07.06 | 18:36

4
А за дъртите ли да гласуват бе гъз.
6789345

2022.07.06 | 18:02

2
И кажете на шньорхела да търка инвентара че пак че го водят като мечка у президентството. . Гнус бе цървули.
6789345

2022.07.06 | 17:54

1
Чекайте бе чалгари. В другия парламент че получите ако се не спомине цигуларчето.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини