Джевдет Чакъров: Правителството процедира непрозрачно с Националния план за възстановяване и устойчивост

  • 06 юли 2022 11:37

  • 580
  • 0
Джевдет Чакъров: Правителството процедира непрозрачно с Националния план за възстановяване и устойчивост
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Начинът, по който правителството процедира с Националния план за възстановяване и устойчивост, е абсолютно непрозрачен и в пълно несъответствие с изискванията на Европейската комисия (ЕК) за гласност и прозрачност при разходване на средствата по различните финансови инструменти и механизми на Европейския съюз. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със.

Миналата седмица българското общество научи от говорител на ЕК, че финансирането на плана ще бъде намалено с 578 млн. евро, посочи той. Според него няма информация в каква посока върви преизчислението на средствата за България. Чакъров запита защо, когато през април правителството е предложило плана за одобрение на ЕК, е заложило проекти за 6 милиарда и 270 милиона евро. Той попита също дали правителството е нямало информация за реалните стойности на икономическите показатели.

В декларацията от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с коментират също, че „на сляпо и на парче“ се започва работа, след като Министерството на иновациите и растежа е обявило обществено обсъждане на първата процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели по Програмата за икономическа трансформация към плана. Чакъров каза, че от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с отново настояват в парламента да се проведе изслушване на премиера в оставка Кирил Петков и вицепремиера, и министър на финансите в оставка Асен Василев, за да кажат как ще се реализира планът и защитен ли е бил националният интерес на България при преизчисляването на финансовите средства, отбелязва БТА.

Финансовото министерство отговори на Борисов за Плана за възстановяване

Последвайте канала на

Константин Тодоров
580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини