„Възраждане“ предупреди за заплаха за българската сигурност

  • 27 октомври 2022 13:26

  • 1401
  • 7
© Novini.bg

Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност съобщи, че ПГ на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ е внесла за разглеждане проект за решение за изготвянето на нов План за възстановяване и устойчивост. По думите ѝ в сегашния си вариант той е „заплаха за българската сигурност“.

Искането им е парламентът да задължи Министерски съвет да направи промени. "Настояваме в новия план да отпаднат всички текстове, свързани с либерализацията на пазара за битови потребители и това, което вчера няколко часа се дискутира в пленарна зала по отношение на намаляването на капацитета на въглищните мощности, които имаме към момента. Трябва да отпаднат заложените планове за купуване на батерии и огромната сума, която е за проучвания за геотермална енергия“, обясни Михайлова.

Депутатите се скараха за Плана за възстановяване и батериите

Тя предупреди, че с този План за устойчивост страната ни ще се превърне от износител във вносител на електроенергия. „На кантара на здравия разум трябва да сложим едни пари, които биха дошли готови. За да получим парите по ПВУ, първо трябва да бъдем изрядни в документацията, в законопроектите, които трябва да бъдат изцяло приети в Народното събрание. И това поставя в риск това какво точно ще усвоим. От другата страна, въпреки че този План за възстановяване и устойчивост акцентира върху COVID кризата, 59% от него се занимава със закриването на производството ни на енергия. В момента България е един от големите износители. Ако изпълним регламентите, заложени в Плана, от износител ще се превърнем във вносител“, отбеляза Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

Министър Зарков с информация за правните закони, свързани с Плана за възстановяване

Тя припомни, че стойността на ПВУ е 6,3 милиарда евро. „Това е съблазнителна сума, но на кантара на здравия разум трябва да сложим нещо друго. Само за първото полугодие „Марица Изток“ 2 генерира приход от 338,6 милиона лева. Сметката е проста. Когато запазим нещо работещо, което генерира печалби за българската държава и е гарант за енергийната ни независимост, се ангажираме да закрием това, което дава сигурност за нашия пазар, потребители и бизнес, за да вземем едни пари, които ще дойдат накуп и правителството, което ще е на власт, ще реши как да ги разпредели. Смятаме, че в този ПВУ няма нищо устойчиво. Той е заплаха за българската сигурност и трябва да бъде преработен“, категорична е Михайлова.

От „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ са разтревожени и какво ще се случи с работните места в няколко български региона. „В Плана не е заложено какво правим с около 20 000 човека само в един от регионите, които са пряко заети, и 140 000, които са косвено заети в тези производства“, посочи Михайлова.

Цончо Ганев заяви, че в ПВУ ясно и точно българското правителство е приело ангажимент за излизане на битовите потребители на либерализирания пазар за електроенергия. Той добави, че това би довело до огромен ръст на сметките. „Съгласили са се да закрият ТЕЦ-овете на 40% до 3 години. Съгласили са се до 13 години да закрием ТЕЦ-овете ни на 100 %. Тази цена ще платим всички ние. След 3 години ще закрием ТЕЦ-овете. Това автоматично означава две неща: или режим на тока, или директно внасяне на тока“, посочи Ганев.

„Разчитаме на трезвата мисъл на този състав на парламента. Би трябвало всяка партия да е патриотична и да изхожда от националните интереси. Задължително трябва да искаме предоговаряне. Ако не получим подкрепа за този законопроект и ако не сложим като задължение на сегашното правителство да предоговаря условията, това е равносилно на национално предателство. Изправени сме пред реална енергийна криза“, смята той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1401 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ!

2022.10.27 | 22:45

7
С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРСКИТЕ БЕСНИ ПСЕТА!

2022.10.27 | 18:14

6
Има заплаха да се откъсне от евразийската империя и копейкин се продрисква от страх.

2022.10.27 | 13:42

5
Копейкин е заплаха за националната сигурност. Продал ни е на путинарника.
PaulaFox

2022.10.27 | 13:41

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
по

2022.10.27 | 13:37

2
този въпрос са прави. Това е истината и плана в този му вид е пагубен за страната!
прави са по всички въпроси

2022.10.27 | 13:41

3
защото те гледат единствено и само българския национален интерес за разлика от работодателите ти от герб и на прокопи партиите подмяната и дай бг, всички те са обслужват краварите като единствената разлика е в кои обръчи от фирми да отидат парите за възстановяване....
PaulaFox

2022.10.27 | 13:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини