Актуализацията на държавния бюджет ще обсъдят утре депутатите

  • 28 юни 2022 21:13

  • 2489
  • 1
Актуализацията на държавния бюджет ще обсъдят утре депутатите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2022 г. ще обсъдят днес депутатите на редовното си заседание. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание за периода 29 – 1 юли, публикувана на интернет страницата на парламента.

Предвижда се още второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Промените са свързани с налагането на по-високи наказания за онлайн сексуална експлоатация на деца и киберпрестъпления.

Като трета точка в дневния ред e първото четене на два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение – единият е на ГЕРБ-СДС, а другият - на депутати на „Продължаваме Промяната“.  Записано е и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Измененията предвиждат европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в самостоятелна организационна структура в прокуратурата, а административните функции на ръководител да се осъществяват от оправомощен от Европейската прокуратура европейски делегиран прокурор.

В дневния ред на парламента са още проекти на решения за промени в постоянни комисии, както и гласуване на оставката на депутата от парламентарната група на „Възраждане“ Елена Гунчева, която преди дни обяви във Фейсбук, че напуска Народното събрание.

Проектопрограмата предвижда също първо гласуване на промени в Закона за данък върху добавената стойност, както и проект на решение за приемане на процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Камбарев от ПП: Предстои да се входират в парламента кандидатурите за шеф на КПКОНПИ

Проект на решение за приемане на процедурни правила за избиране на председател на Четиридесет и седмото Народно събрание и избор на председател са точка седем в проектопрограмата. На 16 юни депутатите приеха оставката на Никола Минчев. До избирането на нов председател функцията се изпълнява от Мирослав Иванов ("Продължаваме промяната"), отбелязва БТА. 

За петък се предвижда блицконтрол и редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2489 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гонка на дипломати и прочие простотии

2022.06.29 | 00:05

1
НЕЗАК0НН0 ДЕЙСТВИЕ на МВнР!!! Правителств0то е нелигитимн0 - МИНИСТРИТЕ са в 0ставка, служебн0 правителств0 няма и следва всички решения да минават за гласуване в НС, което е единствен0 действащ0 законн0. МС, 0ПРАВЕТЕ СИ ПР0ЦЕДУРИТЕ, НЕКЪДЪРНИЦИ!

Добави коментар

Водещи новини