Депутатите ще гласуват актуализацията на бюджетите на ДОО и НЗОК

  • 28 юни 2022 06:25

  • 773
  • 0
Депутатите ще гласуват актуализацията на бюджетите на ДОО и НЗОК
© Булфото

На извънредно заседание депутатите гласуват на второ четене т. нар. малки бюджети. Актуализациите на парите за Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса бяха приети от бюджетната комисия в края на миналата седмица и днес трябва да минат в пленарната зала.

Проектът на правителството за промени в бюджета на Държавното обществено осигуряване предвижда ръст на пенсиите с 10% и включване на ковид добавката.

Депутатите приеха 760 млн. лева повече приходи в бюджета

След 11 часа работа вчера депутатите от бюджетната комисия насрочиха ново заседание днес, за да довършат работата по бюджетната рамка на държавата. Това ще стане след приключване на бюджетите на НОИ и Здравната каса.

С одобрението на опозицията приходите в държавната хазна бяха увеличени със 760 млн. лв., а това това доведе до скандал в бюджетната комисия с управляващите.

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев не се съгласи, след като минути по-рано комисията отхвърли увеличаването в акциза на цигарите. Според Василев с това решение държавата губи 100 млн. лв. от където, според него, могат да се покрият част от увеличените разходи

Последвайте канала на

Радина Лазарова
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини