Камбарев от ПП: Предстои да се входират в парламента кандидатурите за шеф на КПКОНПИ

  • 14 юни 2022 12:11

  • 1433
  • 5
© Novini.bg

Ще приложим закона, който така или иначе е разписан. Комисията не е проявявала никаква креативност. Спазихме буквата на закона, трябваше да направим тази стъпка, за да стартираме тази процедура. Това заяви председателят на антикорупционната комисия и депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Михал Камбарев пред журналисти след Парламентарната комисия по антикорупция.

Процедурата вече е стартирана, току-що беше гласувана. Предстои да бъде внесена в Народно събрание и да се спазят сроковете, каза още той. 

Очаквам да има дискусия. Доколкото разбрах от "Възраждане" имат кандидат, ние също имаме кандидат в лицето на Бойко Рашков. Ако променим тези правила, означава, че влизаме в пряк конфликт със закоан за КПКОНПИ и това ще направи процедурата нелегитимна. Ако искаме да правим промени по правилата, които действат, ние трябва да променим закона. Някои предлофжения не съответсвтаха в това, което е разписано в закона, затова и не бяха приети, допълни Камбарев. 

Бившият шеф на БАБХ не се яви пред антикорупционната комисия в НС, в отпуск е

Кандидатурата на Бойко Рашков е издигната. Не е входирана в Народното събрание. Предстои да се входират по официален ред кандидатурите, подчерта депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". 

Не мога да коментирам мотивите на ДПС. Няма голяма креативност в това, което правихме. Следвахме буквата на закона, така Камбарев коментира отхвърлените предложения на ДПС да се наложи горна възрастова граница от 65 години за шеф на КПКОНПИ и дали това е направено с цел да отпадне кандидатурата на Бойко Рашков.

Камбарев отбеляза, че не е уведомен защо на комисията не е имало присъствие от страна на ГЕРБ и ИТН и предстои да разбера защо не са били в зала.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1433 5

Коментари 5

Добави коментар
СТАЛЬНАЯ ГАРОТА

2022.06.14 | 15:32

5
КАЗАХ КОНПИ ДА СЕ ЗАКРИЕ! ЗАКОНА СЪМ АЗ! :)

2022.06.14 | 13:50

4
Гейберите да бягат идва компи
Умник Гюро

2022.06.14 | 13:27

3
Всички партии от тази коалиция представляват мафията в България. Плюс: всички партии от тази коалиция представляват руските тайни служби и глобалистите на Рокфелер и Бил Гейтс. Истината е ясна за всеки образован българин.
123

2022.06.14 | 13:16

2
Къде се внасят, да се кандидатирам и аз. Като ви гледам кадрите, колко са зле може и да се класирам.

2022.06.14 | 12:34

1
Пак ли този грозник сигурно се е абонирал за сайта

Добави коментар

Водещи новини