Лични нападки белязаха дебатите по вота на недоверие

  • 21 юни 2022 20:50

  • 8447
  • 24
Лични нападки белязаха дебатите по вота на недоверие
© Novini.bg/ Canva

Всичко важно от деня на дебата за вота на недоверие и планираните над 11 протеста в София. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Последвайте канала на

21:40 | 21 юни 2022

Венко Сабрутев: Не искаме безпринципна подкрепа

"България към днешна дата се намира отново на кръстопът. Кръстопът дали ще се продължи промяната, която започнахме или ще се върнем 12 години назад. Дали ще се върне статуквото и корупцията на власт. Не искаме безпринципна подкрепа. Искаме подкрепа, за да завършим актуализацията на бюджета, за да увеличим пенсиите, за да направим реформата в КПКОНПИ, за да направим всичко необходимо, за да усвоим 13 милиарда от Плана за възстановяване", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев в "Още от деня".

По думите му протестът или шествието е за това държавата да продължи да работи, България да не влезе в спиралите на кризите.

Прочети още...
21:39 | 21 юни 2022

Горещ дебат за вота на недоверие към правителството си спретнаха от ПП, ГЕРБ, БСП, ДБ и Възраждане

По темата за или против вота на недоверие към правителството спориха Искрен Арабаджиев (ПП), Тома Биков - (ГЕРБ-СДС), Румен Гечев (БСП), Атанас Славов (ДБ) и Цончо Ганев (Възраждане) в предаването "Референдум" по БНТ.

След близо осемчасови дебати в парламента днес, временният председател на парламента Мирослав Иванов обяви, че гласуването ще се проведе на извънредно заседание утре, в 19:10 ч.

"Не е ясен резултатът от гласуването утре, тъй като, за да управлява едно правителство трябва да има 121 депутати. Но за да има валиден вот на недоверие, опозицията трябва да събере 121 гласа и аз не съм много убеден в това", коментира Искрен Арабаджиев.
Прочети още...
20:23 | 21 юни 2022

Асен Василев: Заслужава си да минем през целия този ад заедно, за да си отвоюваме държавата

Ще победим всички, които искат да ни върнат назад. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, след като се присъедини към протеста в подкрепа на кабинета, предаде репортер на Novini.bg.

„Всички хора тук сте причината да искаме да водим България напред. Ние ще си я отвоюваме“, изтъкна той.

Прочети още...
20:01 | 21 юни 2022

Кирил Петков пред протестиращите: Докато сме заедно, не могат да ни превземат България

Министър-председателят Кирил Петков се присъедини към протеста в подкрепа на кабинета и обяви: „Вие сте причината да правим всичко това. Докато сме тук, не могат да ни превземат България. Благодаря ви, че сме заедно“, каза министър-председателят, предаде репортер на Novini.bg.

Той се придвижи в множеството от хора, които го спираха, за да му окажат подкрепа, той раздаваше автографи.

 

Прочети още...
19:15 | 21 юни 2022

Кирил Петков: При ИТН има свестни хора, които в момента се страхуват и се чудят как да вземат правилното решение

„Договорка с ДПС не може да се случи. Условията, които ни даде „Възраждане“ са абсурдни. При ИТН има свестни хора, които в момента се страхуват и се чудят как да вземат правилното решение. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на излизане от сградата на парламента, където текат дебатите по вота на недоверие срещу правителството.

Прочети още...
18:56 | 21 юни 2022

Ицо Хазарта: Слави Трифонов ме излъга

"Имаме 24 часа да разберем, дали ще падне правителството на Кирил Петков", това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен иповече като Ицо Хазарта по БТВ.

Прочети още...
18:53 | 21 юни 2022

Асен Василев отговори дали е готов да стане премиер и се извини за своя реплика

„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума за доброто на България”. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред Нова телевизия в отговор на въпрос дали може той да оглави правителство.

Прочети още...
18:53 | 21 юни 2022

Тошко Йорданов отговори на Радостин Василев и го нарече "тъпа мутра"

Радостни Василев се държи като тъпа мутра, а говори за морал. 

Така шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов отговори на нападките на отцепилия се от партията Радостин Василев в предаването „Лице в лице“ по БТВ. 

Прочети още...
18:42 | 21 юни 2022

НА ЖИВО: Граждани се събират в подкрепа на кабинета "Петков"

Стотици граждани се събират за поредна вечер на демонстрация в подкрепа на кабинета "Петков", предаде репортер на Novini.bg.

Прочети още...
18:31 | 21 юни 2022

Радостин Василев: ИТН е проект, създаден от политическата клептокрация

ИТН е проект, създаден от политическата клепоткрация, който в момента се опитва да събори правителството. Това каза в предаването „Лице в лице“ министърът на спорта в оставка Радостин Василев. Той беше сред първите петима членове на „Има такъв народ“, които напуснаха партията на Слави Трифонов, за да продъжлат антикорупционните реформи на правителството.

Прочети още...
18:19 | 21 юни 2022

Министър Иванов: Днес и утре са изключително важни да се покаже, че парламентаризмът у нас съществува

Днешният и утрешният ден са изключително важни да се покаже, че парламентаризмът в България съществува и народните представители имат своята визия за бъдещето на държавата, съответно - отговорността в една изключително тежка ситуация, заяви от парламентарната трибуна министърът на земеделието Иван Иванов по време на дебатите по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие.

Прочети още...
18:10 | 21 юни 2022

Владислав Панев: Вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков е неоснователен

Всичко започна преди няколко седмици с изказването на Слави Трифонов, това каза депутатът от Демократична България Владислав Панев по БТВ.

Прочети още...
17:06 | 21 юни 2022

Костадинов пали бунт срещу правителството на протеста на "Възраждане" пред НС

Започна антиправителственият протест на "Възраждане" пред Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg. Хората носят знамена и са разпънали плакат с надпис: "Оставка". Издигнат е плакат с надпис: "Историята на България не се продава". Към протестиращите се присъединиха и депутати от партията.

Прочети още...
16:11 | 21 юни 2022

Отцепил се от ИТН: „Има такъв народ“ излъга по най-брутален начин избирателите си

На моята реплика към Каримански позволихте на Тошко Йорданов да изрази становище, а моята реплика бе към г-н Каримански. Исках Любо Каримански да стане за случая, който описах и да каже дали лъжа, или не. По повод отношението на ИТН по времето на трите парламента, ще ви кажа, че ИТН е единствената партия на Прехода, която излъга по най-брутален начин избирателите си. Това заяви от парламентарната трибуна отцепилият се депутат от ИТН Иво Атанасов.

Прочети още...
15:55 | 21 юни 2022

Бойко Рашков: Това нормален вот ли е?!

Няма никакви основания за вота на недоверие. Събрали са едно просто мнозинство, което иска да свали правителството, защото се задават едни огромни пари. Така вътрешният министър Бойко Рашков коментира вота на недоверие.

Прочети още...
15:43 | 21 юни 2022

Проф. Боян Дуранкев: Асен Василев лесно обори неверните обвинения за икономическата политика на правителството

Икономистът проф. Боян Дуранкев коментира във „Фейсбук“ първите си впечатления от дебатите по вота на недоверие към кабинета „Петков“.

Прочети още...
15:38 | 21 юни 2022

Приключиха протестите на ВМРО и Национално движение "Хан Кубрат"пред НС

Две от организациите, които се обявиха за оставка на кабинета на пл. "Народно събрание", напуснаха. Това са ВМРО и Национално движение "Хан Кубрат".

Прочети още...
15:17 | 21 юни 2022

Румен Гечев: Няма основание за вот на недоверие по фискални причини

„Един от ключовите макроикономически показатели при сравняване на ефективността на дадена икономическа политика, това е динамиката на икономическия растеж. Според Националния статистически институт през първото тримесечие икономическият растеж в България надхвърля 4%. Това е над средния процент на Европейския съюз и е близо и над бившите соцстрани в Източна Европа.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ проф. Румен Гечев по време на дебатите относно вота на недоверие към правителството.

Прочети още...
15:12 | 21 юни 2022

Василев към Тома Биков: Как станахте карикатура на този диктатор Бойко Борисов?

Как станахте карикатура на този диктатор Бойко Борисов? С този въпрос се обърна вицепремиерът и финансов министър Асен Василев към депутата от ГЕРБ Тома Биков.

Прочети още...
15:00 | 21 юни 2022

Петков: Истинската причина за вота на недоверие са четирима човека, които дори не са в залата

Истинската причина за този вот на недоверие са четирима човека, които дори не са тук. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Кирил Петков.

Прочети още...
14:45 | 21 юни 2022

Лена Бориславова доказа, че причината за вота на недоверие не е икономическа

С пост в профила си във „Фейсбук“ началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова доказа, че истинската причина за вота на недоверие не се корени в икономически грешки на правителството.

Прочети още...
14:40 | 21 юни 2022

Дилов-син: Да се насърчава потреблението в условия на инфлация е гасене на пожар с бензин

„Изказването на министър Асен Василев беше изключително неуместно. Първо не отговаряше на действителността, второ не беше отговор по същество на упреците към управляващите в момента и че най-вече не представят бюджетна рамка за следващите три години“.

Прочети още...
14:29 | 21 юни 2022

ГЕРБ-СДС предлага 15% ръст на пенсиите от 1 юли, без преизчисляване през октомври

ГЕРБ-СДС предлага пенсиите да се увеличат с 15 процента от първи юли, без преизчисляване през октомври, и до края на годината да се изплаща добавка от 60 лева. Предложенията за промени в бюджета на Държавното обществено осигуряване бяха направени преди второто четене на законопроекта. До края на утрешния ден е срокът за нови предложения по обсъжданите текстове  преди окончателното им приемане  от пленарната зала.

Прочети още...
14:28 | 21 юни 2022

Христо Иванов: Опозицията сякаш загуби енергия да сваля правителството

Усещането е, че опозицията е загубила енергия да иска да свали правителството, тъй като няма отговор на големия въпрос – какво става с България след това. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Прочети още...
14:27 | 21 юни 2022

Денков: Оказва се, че вотът на недоверие е без доводи

Очаквах днес да бъде много бурно, динамично, тъй като се внася вот за недоверие към правителството. Оказва се, че няма какво да кажете или когато ви се отговори, нямате какво да допълните. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

Прочети още...
13:39 | 21 юни 2022

Лорер: За да има повече чужди инвеститори у нас, най-важното нещо е доверието и стабилността

За да има повече чужди инвеститори у нас, най-важното нещо е доверието и стабилността. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на разискванията в парламента по вота на недоверие към правителството. Предложението за оставка на кабинета е на ГЕРБ-СДС за провал във финансово-икономическата политика.

Прочети още...
13:32 | 21 юни 2022

Асен Василев за дебатите по вота: Изказванията на опозицията са доста несъстоятелни

До момента има само две изказвания от страна на опозицията - на г-н Ананиев и на г-ца Сачева, като и двете бяха доста несъстоятелни. 

Това каза в кулоарите на парламента финансовият министър Асен Василев по повод дебатите за вота на недоверие към кабинета "Петков" на тема икономическа политика, внесен от ГЕРБ

Прочети още...
13:31 | 21 юни 2022

Пиар експерт за Станислав Балабанов: Трапезен патриот

Основателят и управляващ директор на SiteMedia Consultancy и съосновател на Центъра за анализ и кризисни комуникации Любомир Аламанов коментира в своя "Фейсбук" профил дебатите по вота на недоверие към кабинета "Петков". 

Прочети още...
13:23 | 21 юни 2022

Василев: Винаги бих избрал достоен живот за българските пенсионери пред нулев бюджетен дефицит

Ако трябва да избирам между кюлчетата и пачките или фетиша за нулев бюджетен дефицит и пенсионерите да живеят сравнително достойно, винаги ще избера второто. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът финансов министър.

Прочети още...
13:18 | 21 юни 2022

Каримански посочи неизпълнени според него точки от коалиционното споразумение

За неизпълнени точки от коалиционното споразумение във финансите и икономиката говори председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от "Има такъв народ" ( ИТН) при дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Той е за провал във финансово-икономическата политика.

Прочети още...
12:51 | 21 юни 2022

Отцепил се от ИТН: Тошко Йорданов каза, че ако парите не се дадат на наши министри, сваляме правителството

Отцепилият се от „Има такъв народ“ депутат Иво Атанасов се качи на парламентарната трибуна и разкри, че Тошко Йорданов се е обърнал към Любомир Каримански с думите „Любо отивате на преговорите, ако парите не се дадат на нашите министри: на МРРБ и енергетиката, сваляме правителството“.

Прочети още...
11:38 | 21 юни 2022

Петков: Това правителство няма да разреши да се краде от българския данъкоплатец!

Това правителство няма да разреши да се краде от българския данъкоплатец. Тези, които са го правили по-рано, рано или късно ще стигнат до реално правосъдие. Това заяви от парламентарната трибуна  премиерът Кирил Петков в реч пред депутатите в Народното събрание.

Прочети още...
11:20 | 21 юни 2022

Нинова: Правителство на малцинството е възможна формула

"Правителство на малцинството е възможна формула и е приложима в много европейски държави. Важно е обаче точно какво искаме да свършим в малцинство." Това каза в кулоарите на НС вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Прочети още...
11:15 | 21 юни 2022
11:12 | 21 юни 2022

Жандармерията разположи водни оръдия в района на НС

Водни оръдия, които се използват за разпръскване на масови безредици, разположи жандармерията около Народното събрание.

Прочети още...
11:04 | 21 юни 2022

НА ЖИВО: Депутатите обсъждат вота на недоверие към кабинета "Петков"

На извънредно парламентарно заседание депутатите обсъждат вот на недоверие към кабинета „Петков“. 

Прочети още...
11:01 | 21 юни 2022

Кирил Петков за вота на недоверие: Оптимист съм заради хората навън

Министър-председателят Кирил Петков заяви при пристигането си в Народното събрание, че е оптимист за вота на недоверие заради хората навън.

Прочети още...
10:47 | 21 юни 2022

Радостин Василев: Не водя преговори, колегите са много уплашени

Не водя преговори с никого. Моите нагласи са за един конструктивен диалог и разговор относно оставката на правителството. Не водя преговори, просто няма смисъл, защото колегите вече толкова много се уплашиха, че не биха разговаряли. Това заяви Радостин Василев пред журналисти в кулоарите на НС преди началото на заседанието на НС, в което трябва да се гласува вотът на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков.

Прочети още...
10:43 | 21 юни 2022

Ненков: Това правителство е вредно, скараха се за пари и власт

"Това правителство наистина е вредно и сега дори няма мнозинство. Те се скараха за пари и власт", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Ненков на влизане в Народното събрание преди извънредното заседание за вота на недоверие срещу кабинета. 

Прочети още...
10:36 | 21 юни 2022

Карадайъ за дебата по вота на недоверие: Хубав ден за българската демокрация

Честит празник, хубав ден за българската демокрация. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посрещна журналистите в НС преди дебатите по вота на недоверие към кабинета.

Прочети още...
10:14 | 21 юни 2022

Ива Митева: Ще гласувам "За" вота на недоверие

Ще гласувам "За" вота на недоверие. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Ива Митева на влизане в парламента тази сутрин.

Прочети още...
10:00 | 21 юни 2022

Костадинов: Този парламент е категорично компрометиран, тотално изчерпан и напълно делегитимиран

Няма основание за промяна на решението на "Възраждане" за вота на недоверие, каза преди дебатите лидерът на партията Костадин Костадинов.

Прочети още...
09:55 | 21 юни 2022

Никола Минчев ще бъде номиниран от ПП за председател на НС

Няма да бъде лесно, ако вотът на недоверие не мине. Всеки ден ще е борба за приемане на законодателните решения, но вярвам, че с воля, работа и труд, ще успеем да постигнем добри резултати. Това каза преди дебатите за вота на недоверие председателстващият Народното събрание Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната".

Прочети още...
09:44 | 21 юни 2022

Атанас Атанасов: Ще се опитаме да убедим народните представители, че сега не е време за избори

Гласуването на вота на недоверие ще е утре, може и да е вдругиден. Не е ясно какъв ще е резултатът. Възможността вотът да мине или да не мине е 50:50. Ние ще се опитаме да убедим народните представители, че сега не е време за избори, защото имаме толкова много кризи, които искат решение и наличие на парламент. Това каза Атанас Атанасов от ДБ преди днешните дебати в НС на вота на недоверие.

Прочети още...
09:39 | 21 юни 2022

Тошко Йорданов разкри как ще гласува на вота на недоверие

Ние свалихме доверието и излязохме от коалицията. Какъв по-голям жест трябва да направим, за да се знае как ще гласува ИТН. Премиерът се е обаждал на трима наши депутати със сигурност. Имам скрийншоти на кореспонденция между разговори на премиера и депутати от ИТН. Част от колегите ми спряха да му вдигат.  Той започна да ги търси през техни приятели. Не знам как ще  гласуват депутатите от ИТН, знам, че аз ще гласувам против кабинета на Петков. Това заяви на влизане в НС Тошко Йорданов от ИТН.

Прочети още...
09:14 | 21 юни 2022

Румен Гечев: Няма икономически аргументи за сваляне на правителството

Имаме много работа, с вотове на недоверие няма да стане. Това коментира депутатът от БСП Румен Гечев на влизане в парламента тази сутрин.

Прочети още...
09:09 | 21 юни 2022

Ананиев: Получих информация, че ДПС организира автобуси от Разград и Търговище

Получих информация, че ДПС организира автобуси от Разград и Търговище. Това заяви депутатът от ПП Настимир Ананиев.

Прочети още...
08:40 | 21 юни 2022

Попов: ИТН влезе в тази коалиция, за да чегърта ГЕРБ, а това чегъртане се превърна в много страстна прегръдка

"Трудно е да се даде прогноза за вота на недоверие. Но има надежда, че в крайна сметка и други народни представители от „Има такъв народ” ще поемат своята отговорност пред българите. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП Филип Попов.

Прочети още...
08:21 | 21 юни 2022

Станислав Анастасов от ДПС с тежки обвинения към Атанас Славов от ДБ

Във входа някой беше закачил обидни бележки. За жалост жена ми ги видя в ранна сутрин. Извършителят не е ясен, ако има органи на реда - лесно ще се разкритие. Кирил Петков с агресивните му думи апелира към насилие. Това заяви пред БТВ депутатът от ДПС Станислав Анастасов, който преди дни осъмна с надписи по вратата на дома си. На тях пише – „ПОДЛОГА НА ДПС“ и в „СГРАДАТА ЖИВЕЕ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ“.

Прочети още...
08:05 | 21 юни 2022

Мартин Димитров: Струва ми се, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет

„Не се казва, но ми се струва, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет”, заяви депутатът от „Демократична България” Мартин Димитров в студиото на „Здравей, България”. 

Прочети още...
07:49 | 21 юни 2022

ВМРО блокира дома на Кирил Петков: Не предавай Македония!

ВМРО блокира дома на Кирил Петков. 

Прочети още...
07:30 | 21 юни 2022

Радостин Василев във Фейсбук: Изходът е само един, за да оцелеем!

"Уважаеми дами и господа, скъпи българи!

Прочети още...
06:32 | 21 юни 2022

Куп протести около Народното събрание

Националното движение „Хан Кубрат” организира мирен протест пред Народното събрание, докато вътре депутатите обсъждат вота на недоверие към правителството.

Радина Лазарова
8447 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2022.06.22 | 03:27

24
Жело Желева - Дъщеря дава следната сигнализация за пристигащите : Виет-кон : АДА Кмер-Руш : ЛУМЕН подробна инструкция след терминален спуск

2022.06.22 | 03:04

23
6 Часа : Arrivals - SOF Connect - Sofia Airport , готовление за АДА : ЛУМЕН

2022.06.22 | 02:21

22
насърчителният пряг на слипаж : максимално преференциално от Тиър 1 за Тиър 2 .

2022.06.22 | 02:10

21
филтрация и изолация с Стрийркойн и ВирусЕкс : пълен отказ както от приемане на жалби така и в въвеждането на подадените сигнали по ГПК , НПК

2022.06.22 | 02:06

20
предвид престоящо неплатежоспособност на нпр наематели ЛУМЕН както и АДА трябва да произвеждат максимални резултати , тоест пълен отказ от граждански ред на поведение . Послетък филтрация и изолация с Стрийркойн и ВирусЕкс : задачата на Тошко и Слави стриймин трон нетворк .

2022.06.22 | 01:49

19
от BIZ имаме един pdf относно поведението в HKMA , така че след експертиза от Трон , макар че имаме сриймин съпротива изтествана с корейският Луна , всъщност се оказва како стабилна така и оперативна . WYSIWYG .

2022.06.22 | 01:41

18
тестфаза 1 външно приключено . протоколен запис - тестфаза втора : екосистема АДА спрямо екосистерна ЛУМЕН . Отговор 2022.06.22 | 01:40 53 оперативната на група ЛУМЕН : АДА филтриране послетък филтрация русском . 2022.06.22 | 01:40 52 филтриране послетък филтрация русском .

2022.06.22 | 01:35

17
тестфаза 1 външно приключено . протоколен запис - тестфаза втора : екосистема АДА спрямо екосистерна ЛУМЕН .

2022.06.22 | 01:22

16
утре видеостриймин с Стрийпкойн Слави и ВирусЕкс от Червеният Площад . Възможност : Travala.com (AVA) със TRX за токущо пристигналите .

2022.06.22 | 00:36

15
Ало набор 1905 ! Утре на червената площадка подреждане за АРШЛОХ шоу , ние се назидаваме заради теливизионна продукция Слави Стрипкойн ! Присъства ВирусЕкс Тошко с негови обичайни от 1989 бъдетели .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини