Миков: Това не е персонален вот срещу Минчев, а сигнал за предстоящото

  • 16 юни 2022 13:34

  • 2870
  • 5
Миков: Това не е персонален вот срещу Минчев, а сигнал за предстоящото
© Булфото (архив)

"Това не е персонален вот срещу Никола Минчев, това е само един сигнал за предстоящото, за загубата на мнозинство на управляващите".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Това каза пред БНР Михаил Миков, председател на 42-рото Народно събрание и бивш председател на БСП.

Той прогнозира гласуването на депутатите да доведе до отстраняване на парламентарния шеф.

Кирил Петков към депутатите: Това е задкулисието, срещу което се борим всеки ден, страх ли ви е

"Този вот е предхождащо, подготвително действие по овладяване на парламента. Оттук насетне дневният ред ще се задава от друго мнозинство, а не от това, което е избрало правителството. Вотът на недоверие на кабинета "Петков" се очертава като следващия рубеж".

Според Миков предстоят предсрочни избори през есента и коментира, че тежките думи и взаимните обвинения между политическите сили не са нужни в навечерието на нов парламентарен вот:

"Най-доброто е политическите партии да започнат да обсъждат кога ще отидем на предсрочни избори".

По думите на бившия председател на Народното събрание единственият полезен ход на "Продължаваме промяната" е разговор с всички парламентарни сили, определяне на ясен хоризонт за функциониране на Народното събрание и приемане на актуализация на Бюджета.

"Дори да не успее вотът за сваляне на Никола Минчев, критичната маса на народни представители от различните парламентарни групи, тежките думи, които се хвърлиха и днес, и предишните дни, затварят възможностите за конструктивна работа в парламента. Това Народно събрание е изчерпано като такова и като възможност да излъчи нова конфигурация на изпълнителната власт", заяви той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2870 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
vlady

2022.06.17 | 10:43

5
Браво на Михаил Миков - достоен лидер с отлична юридическа и алкохолна подготовка. Би бил чудесен кандидат за президент.
Умник Гюро

2022.06.16 | 13:46

1
Историята учи: където има комунисти, процъфтяват престъпленията - подривна дейност, саботажи, мародерство, бомбени атентати, убийства, концентрационни лагери, корупция и прочее... Сегашното правителство е съставено изключително от комунисти, тайни агенти на руските служби и слуги на Бил Гейтс и Рокфелер. Затова България се смъква към пропастта... Българи, опомнете се и избесете тези национални предатели по уличните стълбове. Око за око, зъб за зъб.
Леля ти

2022.06.16 | 16:51

4
ТЪПИГЬОЗ

2022.06.16 | 16:28

3
първи кръг - руски интереси втори кръг - български - Сокола, Мултигрупния Денчев и Свинчо с подизпълнители: - Летеца и - "библиотекарите"

2022.06.16 | 15:24

2
Киро и Асен се осраха като последните глупаци ! Минчев е малка подробност от пейзажа ! Възраждане печели най - много от ситуацията , на Борисов му текат лигите като на куче , но кокал няма да види !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини