Проф. Моллов призна за разговор с шефа на БАБХ и обяви: Пари не съм носил и предлагал

  • 15 юни 2022 19:06

  • 1534
  • 6
Проф. Моллов призна за разговор с шефа на БАБХ и обяви: Пари не съм носил и предлагал
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Търпеливо изчаках няколко дни, за да видя докъде ще стигне тази кампания срещу мен. Бяха преминати всякакви граници. Аз съм учуден, че цялата държавна машина е впрегната срещу един нормален човек. Днес разговарях с шефа на антикорупционната комисия и му обясних защо вчера не можах да пррисъствам на заседанието. Казах също, че другата седмица, след понеделник, няма проблем да бъда изслушан от депутатите. Атаките срещу мен са, защото се позиционирах в новата партия на Стефан Янев. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ проф. Пламен Моллов, чието име нашумя с изтеклия в медиите запис с опит за подкуп на председателя на БАБХ проф. Христо Даскалов заради частната фирмата на ГКПП "Капитан Андреево", която се грижи за фитосанитарния контрол.  

Бившият шеф на БАБХ не се яви пред антикорупционната комисия в НС, в отпуск е

"Аз разбирам интереса по темата с подкупа и искам да кажа всичко по казуса, но вече има досъдебно производство и специализираните органи ще решат вярно или невярно е това твърдение. Аз съм водил разговор с проф. Христо Даскалов. Поводът за срещата ми с него беше една идея да организираме обучение на държавната администрация от БАБХ. В това няма нищо лошо. Говорихме и за работата в агенцията. Не сме говрили за никаква фирма за фитосанитарен контрол. Обещал съм, че не трябва да нарушвам следствената тайна, но мога да кажа, че пари не съм носил и предлагал. Не мога да кажа нищо повече, защото има досъдебно производство. То ще установи истината", обяви проф. Моллов. 

Разговор за подкуп между Пламен Моллов и шефа на БАБХ, бившият депутат отрича

"Държавността никога не е изчезвала от ГКПП "Капитан андреево". Фитосанитарната лаборатория е просто един изпълнител. Сега развалихме една работеща система и няма с какво да я заменим. Числата за печалбата на тази фирма, които чух, нямат нищо общо с това, което аз си представям. Цените за фитосанитарния контрол се определят от държавата и тя явно не си е свършила работата. Нямам информация за фирми по границата, които да пълнят партийни касички. Всяко твърдение може да бъде вярно или невярно, но не сме ние хората, които решаваме това. Има си специализирани органи", завърши бившият депутат и председател на БАБХ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1534 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Господиии! Помогни на

2022.06.15 | 22:22

6
България да се отърве от крадци и мошеници.
Аладин Фуудс

2022.06.15 | 21:37

5
Корумпиран та дрънка.
Разбира се!

2022.06.15 | 20:36

4
Точно така се казва и твърди. Не си изменник на каузата.
анонимен

2022.06.15 | 20:31

3
Мазник !
корупция

2022.06.15 | 20:14

2
Нагъл и нечистоплътен елемент.
nina

2022.06.15 | 19:36

1
а не той оня си измисли, че си му дал пари. Долен си Моллов. Кажи тогава каква папка с документи си ми дал, като си тръгнал да лъжеш.

Добави коментар

Водещи новини