Йордан Терзийски от ПП: 10 години българските деца са яли храни с пестициди, това е геноцид

  • 10 юли 2022 18:43

  • 1464
  • 6
Йордан Терзийски от ПП: 10 години българските деца са яли храни с пестициди, това е геноцид
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

"10 години българските деца са яли в пъти повече храни с пестициди. Ние сме сезирали европейските органи и очакваме от тях резултати. Това е един геноцид върху българското население и някой трябва да понесе отговорност". Това коментира депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Йордан Терзийски в предаването "Говори сега" БТВ във връзка с одита, констатирал нарушения на фитосанитарния и медицинския контрол на ГКПП "Капитан Андреево" от частна фирма, оперирала на пункта до 20 май.

"В момента се спират в пъти повече храни с пестициди, отколкото през последните години", подчерта Терзийски.

Шефът на БАБХ: Тонове храни с пестициди са влизали у нас през ГКПП „Капитан Андреево”

Това е нещо, което е било на трапезата ни и рефлектира върху здравето на българите и това да сме една от най-болните нации в Европа, допълни депутатът.

Тук не е въпрос дали един или друг човек да управлява, а да има държавност и механизми за контрол, подчерта Терзийски.

Той отговори на обвинението на ИТН за корупционна схема в регионалното министерство със зам.-министър на ПП:

Единственото, което г-н Кирил Петков е разпоредил, в всяко едно плащане по плана на АПИ, да минава контрол през зам.-министъра Ивайло Стайков. Той преглежда документацията по плащанията и проверява, обясни Терзийски.

В момента всяко едно плащане се инициира от АПИ и просто минава контрол през зам.-министъра, подчерта депутатът от ПП.

Ние направихме плащания по текущите ремонти и поддръжка. От нататък трябва да се търсят конкретни решения кои фирми какво са свършили и съответно да си получат сумата, която са изработили, допълни той.

Терзийски коментира и въпроса защо проектокабинетът на Асен Василев не успя да събере достатъчно подкрепа в парламента. "Ние не успяхме да намерим достатъчно честни, достойни и смели депутати, които да застанат зад тази програма", призна той.

"Не мисля, че можем да намерим общ език с хора като г-н Трифонов и г-н Тошко Йорданов", каза Терзийски в отговор дали от ПП биха подкрепили ИТН, ако получат третия мандат. И допълни, че едно правителство трябва да бъде съставено на база конкретни политики.

На въпрос дали е възможно бъдещо съвместно управление с ГЕРБ, той заяви: Не мисля, че това е възможно. Докато г-н Борисов е начело на ГЕРБ, такова партньорство е невъзможно.

За нас властта не е на всяка цена. Ще продължаваме да отстояваме нашите ангажименти пред избирателите ни, допълни Терзийски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1464 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.07.10 | 22:37

6
Йордан Терзийски от ПП: 10 години българските деца са яли храни с пестициди, това е геноцид. ЗАРАДИ ПЕСТИЦИДИТЕ СИ ИЗРАСНАЛ ЮНАК. ПП едераст!
тая мека китка

2022.07.10 | 21:25

5
ни трови 10 год.с лъжи

2022.07.10 | 21:02

4
Боко е тровил децата ни, Разтрел

2022.07.10 | 21:00

3
Стига с тия лъжи ставате банални малки лайнари
А наркотици?

2022.07.10 | 20:34

2
У нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.
Дим

2022.07.10 | 19:36

1
Много интервюта със заучени текстове ви е осигурила израелската фирма наета да печели изборите. Тотална манипулация от всички Т.В.

Добави коментар

Водещи новини