Синдикатите във "ВМЗ - Сопот" канят утре министър Корнелия Нинова на среща

  • 06 юни 2022 12:50

  • 388
  • 3
Синдикатите във "ВМЗ - Сопот" канят утре министър Корнелия Нинова на среща
© Булфото (архив)

Синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" във "ВМЗ - Сопот" са поканили с писмо, разпространено и до медиите, министъра на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на спешна среща във връзка със смяната на ръководството на дружеството. Това съобщи за БТА Елена Петрова, председател на синдикалната организация на КНСБ в завода.

По думите й служителите са притеснени дали ще запазят работните си места и ще има ли забавяния на възнаграждения. 

Работниците ще очакват вицепремиера в завода в Сопот до края на утрешния ден. При отказ двата синдиката обмисляме протестни действия, допълни Петрова.

ВМЗ: Нинова е в заблуда, дружеството е напът да отчете рекорден приход през 2022 година

На 3 юни вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обяви, че заради влошено финансово състояние, отказ да се плати държавен дивидент и разпродажба на имущество зад гърба на принципала, ръководството на "Държавна консолидационна компания" (ДКК) е взело решение за смяна на борда на "ВМЗ - Сопот". 

По-рано днес Съветът на директорите на дружеството разпространи до медиите позиция, в която посочва, че към днешна дата дружеството няма просрочени задължения и за първите месеци на 2022 година са подписани нови договори за над половин милиард лева. В позицията пише още, че на 20 април 2022 година Годишният финансов отчет на ВМЗ е изпратен за одобрение на ДКК, но оттогава до този момент становище не е дадено, което блокира и изплащането на дивидента към държавния бюджет. От Съвета на директорите твърдят, че решението да се продават обособени части не е тяхно, а е взето от Народното събрание през 2019 година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
388 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.06 | 13:17

3
След Техноимпекс идва ред и на ВМЗ Сопот. Честито на младите и" умните ". Сами си ги избрахте, а после им завиждате и зловословите.

2022.06.06 | 13:06

2
Гебрев беше отровен, защото България изнася оръжия за Украйна, а Корнелия е една лъжлива проста кокошка.

2022.06.06 | 13:03

1
Именно. На срещата да я заритат публично и да и покажат, че България от години изнася оръжия за Украйна.

Добави коментар

Водещи новини